Gyártók Elektromos önvezetővel akarja a genfi szalont lekenyerezni a VW

Elektromos önvezetővel akarja a genfi szalont lekenyerezni a VW

autopro.hu/Sz.F. | 2018.02.22 09:06

Elektromos önvezetővel akarja a genfi szalont lekenyerezni a VW

Az I.D. Vizzion koncepciómodell a Volkswagen I.D. családjának negyedik tagja. Az első, tisztán elektromos hajtású modelljeinek bemutatkozását követően a márka első alkalommal mutat be önállóan közlekedő tanulmányt.

Hirdetés

A tanulmány a Genfi Autószalonon mutatkozik be. A gyártó jelenleg minden területen fejleszti modern járműveit, a cél pedig az innovatív technikák alkalmazása. A modell olyan ügyfélcsoportok számára is használható, akik – például koruk miatt – már nem vezethetnek.

Az I.D. Vizzion utasterében a mérnökök szisztematikusan aknázták ki az automatizált vezetés kínálta lehetőségeket. A jármű irányításának és felügyeletének feladatát itt a digitális sofőr veszi át – kormánykerék és látható kezelőelemek nélkül. Önállóan halad, kormányoz és navigál a forgalomban. A virtuális házigazda – akivel hang- és gesztusvezérléssel kommunikálhatnak a bennülők – ismeri az utasok személyes preferenciáit és egyénileg alkalmazkodik hozzájuk.

Az 5,11 méter hosszú modell hajtásának rendszerteljesítménye 225 kW, az autó végsebessége pedig 180 kilométer/óra. A 111 kWh kapacitású lítiumion-akkumulátor a fékezési fázisok alatti energia-visszatáplálást is tekintetbe véve akár 665 kilométer hatótávot is lehetővé tesz. Intelligens menedzsmentjük alapjain a két elektromos motor a magas fokú gazdaságosság jegyében működik együtt, a koncepciómodell mind a négy kerekét meghajtva.

2025-ig a márka több mint húsz tisztán elektromos modellje bemutatását tervezi. Elsőként 2020-ban az I.D.2 mutatkozik be az alsó-középkategória elektromos modelljeként, amelyet rövidesen az I.D. Crozz3 elektromos SUV-modell, majd a tágas I.D. Buzz4 követ.

Kiemelt Partnereink