Gyártók E-tron: az Audi is megkezdi az előleggyűjtést

E-tron: az Audi is megkezdi az előleggyűjtést

autopro.hu/Sz.K. | 2018.02.05 12:30

E-tron: az Audi is megkezdi az előleggyűjtést

Az e-tron SUV az Audi első modellje az elektromos autó-offenzívában. A gép idén debütál, nagyjából egy időben legnagyobb riválisaival, a Tesla Model X-szel és a Jaguar I-Pace modelljével.

Hirdetés

A Teslához hasonlóan az Audi is lehetővé teszi az előlegfizetést nemsokára érkező elektromos e-tron modelljéhez kapcsoltan. A négykarikások már több mint ötezer megrendelést kaptak Norvégiából, Európa elektromos autókban leginkább bővelkedő piacáról, ahol a potenciális vásárlók 20 ezer norvég koronáért (kb. 650 ezer forint) lefoglalhatják autóikat.

A svájci, osztrák és belga Audi-kereskedőknél (tehát azokban az országokban, ahol az e-tront gyártani fogják) szintén lehetővé tették a foglalásokat. Az Audi helyi eladási szervezetei más piacokon, mint Németországban és Kínában külön-külön fogják eldönteni, mikortól vesznek fel rendeléseket.

Az e-tron egy töltéssel félezer kilométer megtételére lesz képes, a gyártó rövid töltési időt ígér. 496 lóerős teljesítményével 800 Newton forgatónyomatékú lesz - ez a teljesítmény lehetővé teszi az autónak, hogy nulláról száz kilométeres óránkénti sebességre 4,6 másodperc alatt gyorsuljon, maximális sebessége pedig 210 km/h legyen.

Ez lesz az Audi első teljesen elektromos modellje, melyet 2020-ig kettő másik is fog követni. A gépet augusztus végén, Brüsszelben fogják leleplezni, hasonlóan, mint az A8 szedánt tavaly Barcelonában.

A második modell, az e-tron Sportback jövőre debütál, a harmadik pedig a VW Csoport MEB elektromos platformjára fog épülni. Ez 2020-ban, a Volkswagen szintén MEB-alapú I.D. kompakt autója után mutatkozik be.

A négykarikás vállalat húsz, részben vagy egészben elektromos modellt szeretne modellkínálatába emelni 2025-ig, ezek közül tíz kizárólag villanyhajtású lesz. 2021-től az Audi olyan EV-ket gyárt majd, melyek a Porschével közösen fejlesztett prémium platformra épülnek majd.

Elektromos autókat nem csak Németországban, hanem szerte a világban is építeni fognak, köztük Mexikóban, és nálunk, Magyarországon is.

Kiemelt Partnereink