Gyártók Diákok mérkőztek meg a győri Audiban

Diákok mérkőztek meg a győri Audiban

autopro.hu/Sz.F. | 2019.03.01 14:35

Diákok mérkőztek meg a győri Audiban

Az Audi Hungaria Zrt. Projekt- és Tréningközpontja adott otthont a „Szakma Sztár Fesztivál” elődöntőjének az autóipari szakmákban. A versenyre az ország 43 szakképző iskolájából érkeztek tanulók, akik nyolc autóipari szakmában tapasztalt zsűri előtt mérték össze tudásukat. Az Audi Hungaria és partneriskolái duális képzésének hat tanulója indult a megmérettetésen.

Hirdetés

Győr város szakképző intézményeivel közösen már 18 éve működtetjük sikeresen a gyakorlatorientált duális szakképzést. Megtisztelő számunkra, hogy a Szakma Sztár versennyel az ország számos képző intézménye és diákja számára megnyithattuk a kapukat, így a tanulók vállalatunk oktatóközpontjában adhattak számot szakmai kompetenciáikról. Egy szakma mesterévé válni érték. Gratulálok a továbbjutó fiataloknak, akik rátermettségükkel, tudásukkal bizonyították kiválóságukat mondta Dr. Knáb Erzsébet, az Audi Hungaria Zrt. személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tagja.

A három fordulós versenyt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezi, fő célkitűzése a szakmák társadalmi presztízsének és vonzerejének növelése, mindez „A jó szakma felér egy diplomával” szlogen jegyében. A verseny elődöntője során a résztvevőknek mind az elméleti, mind a gyakorlati tudásukról számot kellett adniuk, amelyet számos feladattal teszteltek.

Szakmunkás tanulók a
Szakmunkás tanulók a "Szakma Sztár Fesztivál" elődöntőjén az Audi Hungaria Projekt- és Oktatóközpontjában

Az Audi Hungaria legmodernebb technológiákkal felszerelt oktatóközpontja, amely az autóipari szakmák versenyének adott otthont, az elmúlt évek során folyamatosan bővült. Új modellek bevezetéséhez például karosszéria-specifikus oktató robotcellákat helyeztek üzembe, valamint az elmúlt évben megnyílt a lakkozó üzem tanulóállomása is, ahol a járműfényező tanulók versenye zajlott. Az elektromobilitás jegyében az e-motorok és a hibrid technológiák oktatásához új oktatóállomást hoztak létre. A digitalizáció térhódításával többek között iPad-ekkel támogatott Mobile-Learning teszi inspirálóvá a tanulást a duális szakképzést végző diákok számára.

Az Audi Hungaria Zrt. 2001-ben Magyarországon elsőként indította el a duális szakképzési modellt, amelyet jelenleg a Győri Lukács Sándor Mechatronikai és Gépészeti Szakgimnáziummal, a Pattantyús-Ábrahám Géza Ipari Szakgimnáziummal és Szakközépiskolával, valamint a Győri Kossuth Lajos Középiskolával együtt működtet. A duális képzésben végzett tanulók több mint 90%-a tanulmányai befejeztével az Audi Hungariánál helyezkedik el.

A tanulók a „Szakma Sztár Fesztivál” országos döntőjében 60 különböző szakmában szerezhetik meg a szakma kiváló tanulója díjat.

Kiemelt Partnereink