Az új Seat Ibiza nosztalgiát idéz elő, ugyanakkor teljesen más, mint elődei

Szerző: autopro.hu/Sz.K. | 2017.05.19. 10:35

Négy generáció és több mint 5,4 millió értékesített darab után az új Seat Ibiza a legkorszerűbb műszaki megoldásokkal, kimagasló dinamikával, jelentősen továbbfejlesztett belső térrel és kényelemmel „megpakolva” érkezik az ügyfelekhez.

A spanyol márka ikonikus modellje teljesen új formaterve mellett megőrizte fiatalos, funkcionális, sportos, mégis kényelmes karakterét. Formaterve újszerű, mégis tetten érhetők rajta a Seat márka jellemző génjei, ugyanakkor még igényesebben kiformált, élesebb vonalakkal határolt, hangsúlyosabb, izgalmasabb és áramvonalasabb felületekkel rendelkezik. A Seat Ibiza ötödik generációja az idei Genfi Autószalonon mutatkozott be, a modell előértékesítése már megkezdődött és az első autókat 2017 júniusában vehetik át tulajdonosaik.

„A Seat jelenleg az erősödés, növekedés fázisában van, és azon dolgozunk, hogy az iparág egyik legdinamikusabb szervezetévé fejlődjünk” – nyilatkozta Luca de Meo, a Seat elnöke. A vállalat történetének legjobb pénzügyi eredményével zárta a 2016-os évet, működési eredménye elérte a 143 millió eurót, a különleges tételek nélkül számolt adózás utáni nyeresége pedig 232 millió euróra emelkedett.

„Az új Seat Ibiza egy újabb óriási lépést jelent a márka számára és egyben fordulópont a szegmensen belül.”

Az Ibiza egy teljesen új modell, amely igen nagyratörő célokkal született: egyaránt jelentős lépést tenni előre a biztonság, a dizájn, a menetteljesítmények és a kényelem területein.

Az első nemzedékével 1984-ben bemutatkozott Ibiza időközben a Seat igazi ikonjává lépett elő. A márka legrégebb óta kínált és legnagyobb darabszámban értékesített modelljeként eddig több mint 5,4 millió darab talált gazdára. Az Ibiza mára a Leon és az Ateca mellett a vállalat három fő termékpillérjének egyike, amelyekre támaszkodva a Seat tovább kívánja erősíteni a vállalat jövőbeni sikerét.

A Seat Ibiza ötödik generációját Barcelonában fejlesztették ki és döntő fontossággal bír a Seat jövőjét illetően. Azért különleges az új generáció, mert a legkorszerűbb műszaki megoldások mellett nem mindennapi dinamizmus és jelentősen megnövelt belső tér jellemzi. Egy teljesen új modell, amely megőrizte az elődök fiatalos karakterét, dinamizmusát, funkcionalitását és kényelmét. Ehhez – az egyértelmű Seat gének megőrzése mellett – új, friss és sportos megjelenést kapott az új modell. A felületek megformálása még hangsúlyosabbá vált, ezzel is izgalmasabb és áramvonalasabb megjelenést biztosítva az új modellnek.

Ötvözi az eleganciát és a stílust, ugyanakkor végig megőrzi dinamikus karakterét. Az új Ibiza egyértelműen bővíti a Seat vásárlói körét, tovább javítva a márkáról kialakult képet és egyre vonzóbbá téve azt az ügyfelek számára. Köszönhető mindez kétségbevonhatatlan tulajdonságainak, amely erőteljes, egységes formatervével együtt biztosítja, hogy az autó tökéletesen „tapadjon az útra”.