Gyártók Az otthoni töltést próbálja olcsóbbá tenni az Audi

Az otthoni töltést próbálja olcsóbbá tenni az Audi

autopro.hu/Sz.F. | 2018.06.19 11:22

Az otthoni töltést próbálja olcsóbbá tenni az Audi

A négykarikás márka a felhasználó otthoni infrastruktúrájával kapcsolhatja hálózatba e-tron elektromos modelljét.

Hirdetés

Az SMA Solar Technology és a Hager Group otthoni energiamenedzsment-rendszereivel kialakított intelligens kapcsolat költségoptimalizált töltést tesz lehetővé – kívánságra akár hosszútávon fenntartható napenergiából származó elektromos árammal.

Az Audi különböző megoldásokat kínál az otthoni keretek közötti töltésre, ahol jellemzően e folyamatok túlnyomó része zajlik. Az alapkivitelhez tartozó compact töltőrendszer akár 11 kW, míg az extrafelszerelésként rendelhető connect rendszer már a kétszeresével, azaz 22 kW teljesítménnyel teszi lehetővé az otthoni töltést. Utóbbihoz az Audi e-tron egy további, opcionális fedélzeti töltővel is rendelkezik. A connect töltőrendszer emellett az otthoni WLAN-rendszeren keresztül a helyi infrastruktúrával is hálózati kapcsolatban áll, ami az otthoni energiamenedzsment-rendszerrel (HEMS) együttműködésben intelligens töltőfunkciókat tesz lehetővé.

A connect töltőrendszer és a megfelelően kialakított otthoni energiamenedzsment-rendszer (HEMS) alkalmazásával az ügyfél különböző elektromosáram-tarifákat vehet igénybe Audi e-tron gépkocsija töltésekor. E megoldással a költségszempontból kedvezőbb időszakokban láthatja el autója akkumulátorát elektromos árammal, tekintetbe véve olyan személyes mobilitási igényeit is, mint például az indulási idők vagy a töltöttségi szint. Az ehhez szükséges áramtarifa-adatokat a HEMS rendszeréből vagy az ügyfél által a myAudi portálon megadott egyéni adatokból veszi a connect töltőrendszer. Amennyiben a ház napelem-technikával is rendelkezik, az ügyfél úgy is optimalizálhatja a töltési folyamatot, hogy az Audi e-tron töltése elsősorban saját fejlesztésű elektromos áramot vegyen igénybe. Ennek során az Audi elektromos hajtásrendszerű SUV-modellje az előrejelzés szerinti napsütéses időszakok a HEMS által biztosított adatait, valamint a ház nyilvános elektromos hálózati főcsatlakozásának pillanatnyi áramfelvételi értékét veszi tekintetbe.

Az intelligens töltőfunkciók között a túlterhelés-védelem előnyeit is élvezhetik az ügyfelek. A töltés mindenkor az épp rendelkezésre álló maximális teljesítménnyel zajlik, amit a helyi csatlakozás és az autó lehetővé tesz. A rendszer más fogyasztók igényeit is figyelembe veszi, így előzve meg a hálózat túlterhelését és a főbiztosíték kioldását. Az ügyfelek a myAudi portálon és a myAudi App alkalmazással megtekinthetik egyéni töltési statisztikáikat és folyamataikat, ahol a töltési idők, illetve árammennyiségek mellett a megfelelő költségek is részletesen szerepelnek. Az adatokat védett szerver tárolja, emellett a portáloldalról kiértékelhetők, illetve igény szerint exportálhatók.

Kiemelt Partnereink