Gyártók Angela Merkel: a járműipar szavahihetőségén múlik Németország jövője

Angela Merkel: a járműipar szavahihetőségén múlik Németország jövője

MTI | 2017.09.14 14:32

Angela Merkel: a járműipar szavahihetőségén múlik Németország jövője

A német autóiparnak az ágazat iránti bizalmat megtépázó dízelbotrány után a lehető leggyorsabban vissza kell szereznie a hitelességét - fogalmazott a kancellár a 67. frankfurti nemzetközi autókiállítást (IAA) megnyitóján.

Hirdetés

Hangsúlyozta, hogy az autógyártás a német ipar kulcsfontosságú ágazata, 870 ezer embert foglalkoztat és évi több mint 120 milliárd euró (37,2 ezer milliárd forint) értéket állít elő.

Helyzete "mint cseppben a tenger" mutatja, hogy most kell megteremteni a feltételeket ahhoz, hogy Németországnak 10-15 év múlva is jól menjen a sora.

Bíztató, hogy az elektromos és hibrid meghajtással kapcsolatban Németországból származik a világon benyújtott szabadalmak egyharmada - mondta Angela Merkel.

Ez a beszédes fotó 10 évvel ezelőtt készült Frankfurtban

Kiemelte: mindent meg kell tenni azért, hogy a német autóipar sikeres legyen a "károsanyag-kibocsátástól mentes mobilitás felé tartó átalakulásban".

Mint mondta, "kettős stratégiát" kell követni, mert a robbanómotor még évtizedekig megmarad, ezért növelni kell hatékonyságát, ezzel párhuzamosan minden eddiginél nagyobb erővel kell dolgozni az új meghajtási technológiák fejlesztésén.

Kiemelt Partnereink