Gyártók A SEAT Ateca az öt legjobb autó között

A SEAT Ateca az öt legjobb autó között

autopro.hu/W.A. | 2016.10.27 10:30

A SEAT Ateca az öt legjobb autó között

Az AUTOBEST év autója választás a második legjelentősebb autós minőségi díj, melyen 31 ország szakemberei szavaznak. Elsősorban a formatervezés, a vezetési komfort, az ár-érték arány és a szervizhálózati háttér alapján pontozzák a díjra jelölt újdonságokat.

A felsorolt szempontok alapján a vevők számára legjobb vásárlási alternatíva kerülhet ki győztesként a december közepére tervezett eredményhirdetést követően, melyet a zsűritagok tesztjei és természetesen szavazataik értékelése előz majd meg.

A júniusban piacra került SEAT Ateca ötös "short list-re" történő beválasztása a spanyol gyártó számára nagy jelentőségű, és egybeesik a vállalat digitális átalakításával, pénzügyi eredményeinek konszolidálásával és történetének legnagyobb modelloffenzívájával. Az Ateca bemutatása után 2017-ben 3 új modellt vezet be, így érkezik a megújult SEAT Leon, a SEAT Ibiza ötödik generációja és a crossover, a SEAT Arona. A SEAT jó úton halad a tartós jövedelmezőség felé, így várhatóan 2016-ot is profittal zárja. A vállalat működési eredménye 93 millió euró volt az év eslő felében, ami 77%-kal haladta meg a tavalyi év hasonló időszakának eredményét. A vállalat értékesítési adatai már négy éve folyamatosan nőnek, szeptemberig 312.900 gépkocsit szállítottak ki.

Kiemelt Partnereink