Gyártók A Google-lel fejlesztett infotainment rendszert a Volvo

A Google-lel fejlesztett infotainment rendszert a Volvo

autopro.hu/H.J. | 2019.10.15 16:00

A Google-lel fejlesztett infotainment rendszert a Volvo

Új generációs infotainment-rendszert fejlesztett a Volvo a Google-lel közösen. A technológiai rendszert először a teljesen elektromos XC40-ben mutatják be.

Az új generációs rendszer az Android Automotive operációs rendszeren fut, így a Google szolgáltatáscsomagja korlátlanul elérhető már a műszerfalon is – mint például a Google Maps, az Assistant és a Play Store.

Autókra fejlesztett platform

Az Android Automotive operációs rendszer egy nyílt forráskódú platform, amelyet kifejezetten a gépjárművekhez fejlesztettek ki. A svéd gyártó az első olyan autóipari vállalat, amely ezt a teljes mértékben az autókhoz alakított infotainment rendszert alkalmazza. Ez azt jelenti, hogy a fejlesztők különböző szolgáltatásokat és alkalmazásokat készíthetnek a Volvo számára, a műholdas frissítéseken keresztül pedig folyamatosan naprakészek lesznek az autók.

A rendszer hasonlít az Apple CarPlay működésére, amely az iPhone készülékek felhasználói felületét tükrözi az autókban. Az Android Automotive operációs rendszere az androidos telefonok felhasználói felületével közel azonos. A zene és média szolgáltatások a Google Play Áruházon keresztül érhetők el.

Modern technológiai szolgáltatások

A Google Assistant hangvezérlés segítségével beállítja az autó belső hőmérsékletét, üzeneteket küld és a média beállításokat is tudja kezelni. Emellett a Smarthome eszközök is elérhetők a rendszeren keresztül. A Google Maps valós idejű információkat biztosít a forgalomról, és szükség esetén újratervezi az útvonalat is. Az operációs rendszer továbbá elektromos autókra vonatkozó töltési tippeket és útmutatásokat is megjelenít a képernyőn.

Az új infotainment rendszer az android eszközök felhasználói felületét tükrözi. Forrás: media.volvocars.com

A jelenlegi technológiai trendek a gyártókat egy teljesen új irányba terelik, ahol az egyik legfontosabb fejlesztési célpont a digitális felületek modernizálása lett. A Volvo az új infotainment rendszerrel jelentős előrelépést tett a modelljeik korszerűsítése érdekében. Az elektromos XC40-et holnap mutatják be a nagyközönség előtt – írja a Carmagazine.

Nyitókép: media.volvocars.com

Kiemelt Partnereink