Gyártók 945 milliárdból tisztítja a Daimler a motorokat

945 milliárdból tisztítja a Daimler a motorokat

autopro.hu/B.B. | 2016.05.31 06:35

945 milliárdból tisztítja a Daimler a motorokat

Hárommilliárd eurós fejlesztést indítanak a németek, hogy tovább csökkentsék a károsanyag-kibocsátást, a benzinmotorokba is kerül részecskeszűrő.

Innovatív lépésre szánta el magát a Daimler: az autógyártók közül elsőként a benzinmotorokat is felszerelik részecskeszűrővel. Az eddig csak a dízeleknél alkalmazott alkatrész a következő évben jelenhet meg a benzines motorokban, írja az Automobilwoche. Az újítást több szakértő is méltatta.

Igaz, a benzines autók kevésbé terhelik a környezetet, mint dízeles társaik, érthető, hogy a VW-botrány után a gyártók minden lehetőséget megragadnak, hogy tovább csökkentsék termékeik környezetterhelését. Az intézkedés 400 millió dollárjába kerül a Daimlernek, a németek azonban még ennél is jóval több pénzt szánnak motorfejlesztésre.

A 2017-től érvényes károsanyag-kibocsátási határértékeknél jóval alacsonyabb emisszió elérése érdekében ugyanis hárommilliárd euróból (945 milliárd forint) fejlesztik a hagyományos, szénhidrogén-alapú hajtóegységeket. Miközben a Daimlernek komoly tervei vannak az elektromos hajtással kapcsolatban is, a most bejelentett motorfejlesztés alapján úgy tűnik, a németek szerint a dízeles és benzines autók még sokáig jelen lesznek az utakon.

Kiemelt Partnereink