Gyártók 2028-tól csak e-autókat gyárt a Chrysler

2028-tól csak e-autókat gyárt a Chrysler

autopro.hu/P.B. | 2022.01.10 14:19

2028-tól csak e-autókat gyárt a Chrysler

Fotó: Chrysler

Január 5-én, a 2022-es CES-en beszélt a Chrysler vezérigazgatója, Chris Feuell a vállalat elektromos stratégiájáról. E szerint a Chrysler 2028-ra csak elektromos autókat fog gyártani, ráadásul ezt nagy hajrával éri majd el az OEM, hiszen 2025-ben dobja csak piacra az első tisztán elektromos modelljét.

Feuell a beszédében kiemelte, hogy a Chrysler egy ikonikus amerikai márka, ami mindig is élen járt az új technológiák adaptálásában. Éppen ezért a Stellantis elektromos átalakulásában is élen fog járni a vállalat, ahogyan a hálózatba kapcsolt járművek terjedésében is.

A Chrysler vezérigazgatójának beszéde összhangban áll az anyamárka Stellantis vezetőjének, Carlos Tavares-nek a decemberi nyilatkozatával, mely szerint a cég megállapodást írt alá az Amazonnal. A Stellantis 2030-ig 22 millió dolláros bevételt remél a szoftverekből.

Ikonikus névvel jön az első elektromos modell

A Chrysler a 2025-ben megjelenő, tisztán elektromos modelljének az Airflow nevet adta. Ez a név nem új a márka világában – már az 1930-as években is használták. Az új Airflow megkapja az STLA autonóm vezetési platformot, valamint két 150 kilowattos villanymotor hajtja majd a járművet. A tervek szerint 500 kilométer körüli távolság megtételére lesz képes az autó egy töltéssel.

A Stellantis célja, hogy 2030-ra az amerikai újautó-eladásainak legalább negyven százaléka elektromos autókból álljon. Ezen stratégia része a Chrysler elektromos offenzívája is, melynek jegyében három év alatt jut el az első elektromos modelltől a teljes elektromos típuspalettáig a vállalat – írja az Industry Week.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink