Gyártók 2021 februárjáig dől el, hogy egyesülhet-e a PSA és az FCA

2021 februárjáig dől el, hogy egyesülhet-e a PSA és az FCA

autopro.hu/V.M. | 2020.10.02 11:23

2021 februárjáig dől el, hogy egyesülhet-e a PSA és az FCA

Fotó: Facebook/Fiat Chrysler Automobiles

Az Európai Bizottság legkésőbb február 2-ig fog döntést hozni arról, hogy engedélyezik-e a francia PSA Csoport és az olasz-amerikai FCA egyesülését.

Hirdetés

Az EU június óta folytat vizsgálatot annak megállapítására, hogy a két OEM által létrehozandó Stellantis valóban versenyt korlátozó részesedéssel rendelkezne-e a kishaszongépjárművek piacán tizennégy uniós tagállamban és Nagy-Britanniában.

A döntéshozatal határidejének megállapítását közvetlenül az előzte meg, hogy a PSA állítólag felajánlotta, a jövőben több furgont fog gyártani a Toyota számára az észak-franciaországi Sevelnord üzemében, ahol már 2012 óta készülnek járművek a japán vállalat megrendeléseire.

Az unió most nyilvános konzultációt fog kezdeni, amely során kikérik a vásárlók, illetve az iparági vállalatok véleményét arról, hogy elfogadják-e az ajánlatot, esetleg további módosításokat kérjenek, vagy ne járuljanak hozzá az összeolvadáshoz – jelenti a Reuters.

A PSA és az FCA valamikor 2021 első negyedévében zárná le az egyesülési folyamatot, így azt még nem tudni pontosan, hogy a februári határozat fog-e késedelmet okozni.

Kiemelt Partnereink