Gyártók 19 ezer buszt adott el a Volkswagen

19 ezer buszt adott el a Volkswagen

autopro.hu/Sz.F. | 2018.01.31 14:07

19 ezer buszt adott el a Volkswagen

A Volkswagen Truck & Bus Csoport közel 205 000 járművet adott át ügyfeleinek 2017-ben az MAN, Scania és a Volkswagen Caminhões e Ônibus márkák kínálatából, amely 12 százalékos növekedés az előző év eredményéhez képest.

Hirdetés

Az előző évhez képest az MAN Truck & Bus márka kiszállításai 8 százalékkal emelkedtek és elérték a 89 990 járművet. A Scania eredménye 90 780 átadott teherautóra és buszra nőtt, amely 12 százalékos bővülés. A Volkswagen Caminhões e Ônibus összesen 25 880 járművet szállított ki az ügyfeleknek, amely jelentős, 27 százalékos emelkedés a korábbi évhez képest. A kiszállítások terén tapasztalt növekedés motorja az export illetve a Brazíliában érzékelt pozitív változás volt.

A Volkswagen Truck & Bus márkái 183 480 tehergépkocsit adtak át az ügyfeleknek, ami az előző évhez képest 11 százalékos emelkedés.

Az Európai Unió 28 tagországában illetve Norvégiában és Svájcban összesen 106 580 járművet szállítottak ki, amely megközelítőleg azonos az előző évben regisztrált eredménnyel.

Dél-Amerikában a kiszállítások 29 590 járműre emelkedtek, ez 30 százalékkal több, mint a korábbi évben elért eredmény. A Brazíliában elért 40 százalékos piaci részesedés pedig mutatja a csoport piacvezető pozícióját a dél-amerikai országban. Brazíliához hasonlóan Argentínában is nőttek a kiszállítások, elsősorban a kormányhoz köthető reformok illetve a mezőgazdasági szektorból érkező lendületnek köszönhetően. Oroszországban a csökkenő inflációs ráta, a gazdaság élénkülése és a helyettesítő járművek iránti megnövekedett kereslet eredményezett jelentős bővülést a kiszállítások terén. Az ázsiai és csendes-óceáni térségben tapasztalt kimagasló eredményben komoly szerepet játszott a Kínában tapasztalt pozitív változás is.

A 2017-es év ugyanakkor az autóbuszok piacán is sikeres évnek bizonyult a Volkswagen Truck & Bus mindhárom márkája számára. Összesen 19 220 buszt adtak át ügyfeleiknek, amely közel 8 százalékkal több, mint az előző évben regisztrált kiszállítások száma. Ez elsősorban a Brazíliában tapasztalt növekedésnek volt köszönhető.

A Delivery és a Constellation modellekkel a Volkswagen Caminhões e Ônibus márka tizenegy éve Brazília legkeresettebb tehergépjárműveit tudja soraiban. Az új fejlesztésű Delivery októberben mutatkozott be és tovább erősítette a márka piaci pozícióját. A Fenatran kiállításon debütált modell elsősorban flottaüzemeltetők és kisebb szállítmányozók számára kínál a könnyű és középnehéz teherautók kategóriában megbízható társat és már a 2017-es évben 1 000 darabbal járult hozzá a Volkswagen Caminhões e Ônibus márka kiszállítási eredményéhez. A Delivery család mellett bemutatkozott az elektromos e-Delivery is, amelynek sorozatgyártása 2020-ban indul majd. Latin-Amerika legnagyobb söripari vállalata, az Ambev lesz az első ügyfél, aki kipróbálhatja a járművet. Az olyan nagyszámú rendelések, mint például a nemzetközi söripari vállalat Heineken által rendelt 154 busz szintén tovább növeli a Volkswagen Caminhões e Ônibus márka exportját.

Kiemelt Partnereink