Archív Tovább nőttek a járműeladások Kínában

Tovább nőttek a járműeladások Kínában

MTI | 2021.05.12 11:20

Tovább nőttek a járműeladások Kínában

Fotó: NIO News

A napokban a kínai Személyautó-gyártók Szövetsége még a személyautó-eladások megtorpanásáról jelentett, ezzel szemben a kínai autógyártók szövetsége szerint áprilisban tovább folytatódott a hazai autóértékesítés diadalmenete. Utóbbi jelentése szerint áprilisban már a tizenharmadik egymást követő hónapban nőttek éves összevetésben a járműeladások Kínában a járvány miatt tavaly tavasszal bekövetkezett visszaesés után.

Hirdetés

Áprilisban 2 millió 250 ezer új járművet adtak el Kínában, ami 8,6 százalék növekedés tavaly áprilishoz képest, amikor a pandémia miatt még komoly korlátozások voltak érvényben az ázsiai országban - közölte a kínai autógyártók szövetsége, a CAAM (China Association of Automobile Manufacturers) szerdán.

Az idei első négy hónapban 51,8 százalékkal, 8 millió 750 ezerre nőtt az autóeladás a tavalyi azonos időszakkal összevetve, amikor 32,1 százalékos csökkenést regisztráltak éves szinten.

Az alternatív meghajtású NEV (new energy vehicles) kategóriában 180 százalékkal, 206 ezerre nőttek az eladások áprilisban. A NEV kategória foglalja magában a teljesen elektromos hajtás mellett a többi, a fosszilis energiahordozókhoz képest alternatív hajtáslánccal rendelkező, így a plug-in hibrid és a hidrogén üzemanyagcellás járműveket is.

Egy másik kínai autóipari szervezet, a CPCA arról számolt be korábban, hogy áprilisban 25.845 Tesla autót értékesítettek Kínában, 27 százalékkal kevesebbet mint márciusban.

Kiemelt Partnereink