Archív Megtorpant a kínai autóértékesítés szárnyalása

Megtorpant a kínai autóértékesítés szárnyalása

MTI | 2021.05.11 15:18

Megtorpant a kínai autóértékesítés szárnyalása

Fotó: Pixabay

Kínában áprilisban csökkent a személyautók értékesítése márciushoz képest, de még így is jóval meghaladta a tavaly áprilisit, amikor a kínai gazdaság épp csak éledezni kezdett a koronavírus-járvány miatti lezárások után.

Hirdetés

A Kínai Személyautó-gyártók Szövetsége (CPCA) kedden azt közölte, hogy 1 millió 610 ezer darab autót értékesítettek áprilisban, ami 8,6 százalékkal kevesebb a márciusinál, és 12,4 százalékkal több az egy évvel korábbinál.

Az idei első négy hónapban 6,7 millió autót értékesítettek Kínában, 50,7 százalékkal többet az egy évvel korábbinál.

Az elektromos személyautók forgalmazása éves szinten mintegy a háromszorosára, 163 ezerre ugrott tavaly áprilishoz képest. Ugyanebben az időszakban az elektromos autók eladása 266 százalékkal bővült.

A Tesla amerikai járműgyártó 25.845 elektromos autóját értékesítette áprilisban Kínában, ez 27 százalékkal kevesebb, mint márciusban. A Tesla sanghaji gyára áprilisban több mint 14 ezer autót exportált.

Kínában a tavalyi év elején súlyos csapást mért az autópiacra a viharos gyorsasággal terjedő koronavírus-járvány. A betegség terjedését fékező zárlatok megbénították a gazdaságot, ami visszavetette a keresletet. Tavaly mintegy 7 százalékkal esett az új személyautók értékesítése.

Kiemelt Partnereink