Archív Sikeresen csökkentik a légszennyezést több német városban is

Sikeresen csökkentik a légszennyezést több német városban is

autopro.hu/G.C. | 2020.07.28 08:22

Sikeresen csökkentik a légszennyezést több német városban is

Fotó: Pexels

A német városok érdekképviselete sikeresnek látja tartja a közúti forgalom nitrogénoxid kibocsátásának a csökkentésére tett erőfeszítéseket. A visszaesés nem csak a koronavírus járványra vezethető vissza, a járműforgalom kitiltása pedig csak végső esetben jelent megoldást.

A német városok érdekképviselete sikeres erőfeszítéseket tett a közúti forgalom nitrogénoxid kibocsátásának csökkentésére. "A városokban csökkent a nitrogénoxid kibocsátás, és ez nem csak a világjárványnak köszönhető" - mondta Verena Göppert, a szervezet vezérigazgató helyettese az Augsburger Allgemeine című lapnak.

Göppert a Deutsche Umwelthilfe keddre tervezett évközi mérlege előtt Berlinben 40 per állásáról tájékozódott, melyeket azért indítottak a lakóközösségek, hogy tisztább levegőt teremtsenek a városaikban.

Az autók kitiltása nem megoldás

Göppert nem tartotta jó megoldásnak az autók kitiltását az egyes övezetekből a tisztább levegő elérésének érdekében. Szerinte ez csak a végső megoldás lehetne, akkor, ha más eszközökkel nem lehet betartani a határértékeket. A bíróságok egyes perekben a forgalom korlátozását rendeltek el.

„Ezt követően a Deutsche Umwelthilfe megváltoztatta a stratégiáját, és a levegő tisztántartásának konkrét intézkedéseire összpontosított.” Időközben a DUH számos összehasonlítást végzett más tartományokban található városok levegőjével, amelyek megakadályozhatták az autók kitiltását – írta az Automobilwoche.

Kiemelt Partnereink