Archív Őszig biztosan nem áll bíróság elé a korábbi Volkswagen-vezér

Őszig biztosan nem áll bíróság elé a korábbi Volkswagen-vezér

autopro.hu/P.B. | 2021.03.25 14:23

Őszig biztosan nem áll bíróság elé a korábbi Volkswagen-vezér

Fotó: MTI

Eredetileg április 20-án kellett volna a braunschweigi törvényszék elé állnia Martin Winterkornnak, a Volkswagen korábbi vezetőjének a dízelbotránnyal kapcsolatban. Olyan eljárás már volt, amit ejtettek a korábbi vezető ellen.

Ahogyan arról az autopro.hu korábban beszámolt, Martin Winterkorn ellen ejtették azt a büntetőeljárást, mely során állítólagos piaci manipulációval és az autógyártó kibocsátási botrányában való szerepével vádolták a korábbi vezetőt. A bíróság közleménye szerint azért döntöttek így, mert egy másik ügyben a várható büntetés jóval súlyosabb lehet. A másik ügyben Winterkorn bűnrészességét vizsgálják abban, hogy engedélyezte a túlzottan szennyező dízelautók utakra jutását.

A kérdéses esetben idén áprilisban állt volna először bíróság elé Winterkorn, azonban a koronavírus-járvány miatt a tárgyalást szeptember 16-ra halasztották.

Még két év van az ügyre

A bíróság tervei szerint az eljárásnak 130 tárgyalási napja lehet, és 2023 júniusáig kellene lezárni az ügyet. Winterkorn mellett további három korábbi Volkswagen-vezetőnek kell felelnie a dízelbotrányért.

Ez egyébként már a második eset, hogy a koronavírus-járvány miatt halasztani kellett a tárgyalást – írja az Automobilwoche.

Kiemelt Partnereink