Archív Októberben tovább nőttek a kínai autóeladások

Októberben tovább nőttek a kínai autóeladások

MTI | 2020.11.11 10:16

Októberben tovább nőttek a kínai autóeladások

Fotó: Pixabay

Kína a világ legnagyobb autópiaca és a járvány utáni forgalomnövekedésben is világelső, igaz szeptemberben és októberben hagyományosan is sok autót adnak el az országban. Jelentősen nőtt az alternatív hajtású autók száma is.

Októberben 12,5 százalékkal 2,57 millióra nőttek a járműeladások Kínában az egy évvel korábbihoz képest a kínai autógyártók szövetsége, a CAAM (China Association of Automobile Manufacturers) adatai alapján. A személygépkocsi eladások 9 százalékkal nőttek, ezen belül egyes autógyárak, mint például a Toyota kétszámjegyű növekedést értek el. A haszongépjárművek értékesítése pedig 30 százalékkal emelkedett.

Az alternatív meghajtással rendelkező NEV kategóriában 105 százalékkal 160 ezerre nőttek az eladások októberben. A NEV kategória foglalja magában a teljesen elektromos hajtás mellett a többi, a fosszilis energiahordozókhoz képest alternatív hajtáslánccal rendelkező, így a plug-in hibrid és a hidrogén üzemanyagcellás járműveket is.

A kínai autópiacon az őszi “arany szeptember, ezüst október” időszakban szezonálisan magas az értékesítési volumen.

A kínai gazdaság is lendületesen bővül, a harmadik negyedévben 4,9 százalékos volt a GDP-növekedés az előző negyedévi 3,2 százalék után.

Kiemelt Partnereink