Elemzések Visszatért a helyes útra a kínai piac

Visszatért a helyes útra a kínai piac

MTI | 2023.03.13 09:19

Visszatért a helyes útra a kínai piac

Fotó: Audi MediaCenter

Kínában, a világ legnagyobb autópiacán 1,98 millió új autót adtak el februárban, ami 13,5 százalékkal több az egy évvel korábbinál - derül ki a kínai autóipari vállalatok szakmai képviselete, a CAAM (China Association of Automobile Manufacturers) közléséből.

Februárban három hónap csökkenés után nőtt újra éves összehasonlításban az új autók kiskereskedelmi eladása Kínában, januárban 35 százalékos éves szintű csökkenést regisztráltak. A jelentős mértékű januári visszaesést a szokásosnál korábbi holdújév-kezdet okozta, aminek következtében kevesebb volt a munkanapok száma. Februárban 20 munkanap volt, néggyel több, mint egy évvel ezelőtt, ami kedvezően alakította a termelési és az értékesítési adatokat.

A CAMM közölte azt is, hogy New Energy Vehicles gyűjtőnév alatt kategorizált, a teljesen elektromos autókat és különböző hibrideket is magában foglaló alternatív hajtású járművek februári értékesítése 55,9 százalékkal nőtt. A személyautók eladása 10,4 százalékkal 1,39 millióra emelkedett februárban.

Az idei első két hónapban 15,2 százalékkal kevesebb autót adtak el Kínában az előző év azonos időszakához képest, az alternatív hajtású autók eladása viszont 20,8 százalékkal emelkedett.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink