Elemzések Van, ahol használt e-autókért is járhat támogatás

Van, ahol használt e-autókért is járhat támogatás

autopro.hu/P.B. | 2023.08.10 06:18

Van, ahol használt e-autókért is járhat támogatás

Fotó: GM Corporate Newsroom

Az Egyesült Államokban bizonyos feltételek mellett a használt elektromos járművek vásárlói is jogosultak lehetnek adójóváírásra. A most bejelentett intézkedés visszamenőleg hatályos a január 1-je óta – a feltételeknek megfelelő – vásárolt autókra is.

Hirdetés

Frissen jelentette be az illetékes amerikai hatóság, hogy kiterjeszti az amerikai elektromos járművek támogatási programját a használt járművekre is, az intézkedés visszamenőleges hatállyal vonatkozik a 2023. január 1. után vásárolt járművekre is. Így most a vásárlók a használt autók után is kaphatnak adókedvezményt a jármű értékének 30 százalékáig és legfeljebb 4000 dollárig. Az alkalmas modellek listája elérhető az interneten.

A járműveknek azonban meg kell felelniük bizonyos követelményeknek. A használt autó ára nem lehet kevesebb 25 ezer dollárnál, és legalább kétévesnek kell lennie. Szintén feltétel, hogy az autót kereskedőn keresztül kell megvásárolni, és legalább hét kilowattórás akkumulátorral kell rendelkeznie az autónak – ez a plug-in hibrideket érinti. Ezen túlmenően a kérelmezőkre bizonyos felső jövedelemhatárok vonatkoznak.

További feltétel, hogy egy korábbi tulajdonos még ne igényelje az adókedvezményt a használt elektromos jármű után, és a bónuszban részesülők legalább három évig nem jogosultak újabb bónuszra. A vevőnek emellett elsősorban az Egyesült Államokban kell használnia a járművet.

Érdekes módon, az új autók esetében alkalmazott szabályokkal ellentétben itt a külföldi autógyártók termékei is jogosultak a használtautó-kedvezményre, sőt, az akkumulátor anyagának eredete sem játszik szerepet – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink