Elemzések Pozitív kilátások a műanyagiparban

Pozitív kilátások a műanyagiparban

autopro.hu/D.Á. | 2021.08.05 06:20

Pozitív kilátások a műanyagiparban

Fotó: PLASTICS Facebook

Az amerikai Műanyagipari Szövetség (PLASTICS) az iparág jelentős szereplőinek vezetőivel készített júniusi felmérése szerint a következő egy évben minden szempontból növekedés várható, és fellendülnek a nemzetközi együttműködések is.

Hirdetés

A PLASTICS az egyetlen olyan szervezet, amely behatóan együttműködik a teljes műanyagipari ellátólánccal, így az ő felméréseikre érdemes figyelni. Perc Pineda, a PLASTICS vezető közgazdásza elmondta, a megkérdezett ipari szereplők háromnegyede szerint a műanyagipar és általa az Egyesült Államok teljes gazdasága jelentősen növekedni fog az elkövetkezendő évben. Hasonló számú döntéshozó számít a dolgozói létszámok növekedésére, miközben a vállalatok kétharmada több tőkeberuházást vár. Bevételnövekedéssel már a felmérésben résztvevők 90 százaléka számol. Pineda megjegyezte, az Egyesült Államok műanyagipara jó üzleti kapcsolatokra számíthat Mexikóval és Kanadával a következő évben.

A műanyagipari ellátási lánc bonyolult és szerteágazó, így a PLASTICS egy átfogó kép alkotása érdekében cégtulajdonosokat, műanyagipari gépek gyártóit, nyersanyag-beszállítókat, fröccsöntőszerszám-gyártókat, feldolgozó vállalatokat és szolgáltatókat is megkérdezett a 2021-es üzleti felméréséhez.

Kiemelt Partnereink