Elemzések Jól indult a tavasz a hazai használtpiacon

Jól indult a tavasz a hazai használtpiacon

MTI | 2023.04.19 12:23

Jól indult a tavasz a hazai használtpiacon

Fotó: Pixabay

Márciusban a DataHouse előzetes adatai szerint 72.300 személygépkocsi cserélt gazdát, ami 12 százalékkal haladja meg a februári 64.600-as mennyiséget. Augusztus óta először fordult elő, hogy a belföldi átírások száma átlépte a 70 ezres szintet – írta közleményében a Datahouse előzetes adatai alapján a JóAutók.hu kereskedőportál.

A közlemény szerint a használtautó-piacon az idei év első három hónapjában 204.631 személyautó cserélt gazdát, ez a mennyiség mintegy hat százalékkal marad el az előző év hasonló időszakában regisztrált 217.181-től. A forgalomba helyezett új autók száma 29.561 volt, ami három százalékkal haladja meg az egy évvel korábban mért 28.688-at.

Márciusban 11.500 új személyautót helyeztek magyar rendszámmal forgalomba, így a tavaly év végi mélypontjáról a használtimport is tudott erősödni.

A magyarországi használtautó-piacon leggyakrabban alsó-középkategóriás személyautók, illetve kisautók cserélnek gazdát, előbbieknek 29, utóbbiaknak 22 százalék volt az aránya az első három hónapban.

Az alsó-középkategória legnépszerűbb modelljei az Opel Astra, a Ford Focus és a Volkswagen Golf, a kisautók listáját a Suzuki Swift vezeti, amelyet az Opel Corsa és a Volkswagen Polo követ. A leggyakoribb tíz modell között a felső-középkategória a Volkswagen Passattal, a BMW 3-as szériával, és a Škoda Octaviával képviselteti magát – áll a közleményben.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink