Elemzések Elon Musk: a világnak kell az olaj és a gáz

Elon Musk: a világnak kell az olaj és a gáz

autopro.hu/P.B. | 2022.08.29 14:22

Elon Musk: a világnak kell az olaj és a gáz

Fotó: Tesla

Elon Musk szerint a civilizáció fenntartása érdekében a világnak folytatnia kell az olaj- és gázkitermelést, miközben fenntartható energiaforrásokat is kell fejlesztenie. Erről egy norvégiai konferencián beszélt az üzletember.

Hirdetés

Egy Norvégiában tartott energiaügyi konferencián az elektromobilitás egyik élharcosa, Elon Musk arról beszélt, hogy a fosszilis tüzelőanyagokra is szüksége van még az emberiségnek: „Reálisan azt gondolom, hogy rövid távon olajat és gázt kell használnunk, mert különben a civilizáció összeomlik” – fogalmazott.

Arra a kérdésre, hogy kifejezetten Norvégiának folytatnia kellene-e az olaj- és gázfúrásokat, Musk azt mondta, hogy jelenleg még szükség van további kutatásokra ezen a területen.

Át kell állni, de az nem megy gyorsan

Musk ugyanakkor arról is beszélt, hogy a világ jelenlegi legnagyobb kihívása a környezetbarát energiahordozókra való átállás. Az átállás megvalósítása több évtizedet vesz igénybe szerinte, addig pedig szükség lesz a fosszilis energiaforrásokra.

Mint fogalmazott, az északi-tengeri szélenergia-termelés a helyhez kötött akkumulátorokkal kombinálva kulcsfontosságú energiaforrássá válhat.

A Reuters cikke szerint Elon Musk a népesedési problémáról is beszélt, szerinte a fejlett országokban túl kevés ember születik, emiatt összeomolhat a civilizáció.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink