Elemzések Csökkent a használt autók importja márciusban

Csökkent a használt autók importja márciusban

MTI | 2024.04.04 11:17

Csökkent a használt autók importja márciusban

Fotó: Stellantis Global Newsroom

Márciusban a DataHouse adatai szerint 8573 import használt személyautó kapott hazai rendszámot, ami az egy évvel ezelőtti értékhez (9717) képest csaknem 12 százalékos visszaesést jelent.

Halász Bertalan, a JóAutók.hu vezérigazgatója az adatokat kommentálva megállapította, hogy az előző hónapokban átlag felett regisztráltak behozott személyautókat, a mostani adat viszont azt erősíti meg, hogy az import mértéke immár több mint egy éve képtelen elmozdulni a havi 9 ezres darabszám közeléből. A márciusi csökkenés is megerősíti azt a korábbi előrejelzést, hogy néhány százaléknál nagyobb mértékben idén sem fog felfelé mozdulni a behozott autók mennyisége.

A behozott használt autók között a legnépszerűbb márka továbbra is a Volkswagen 12,8 százalékos részesedéssel, amelyet ismét az Opel követ (8,9 százalék), hajszálnyival előzve a Fordot (8,8 százalék). A negyedik helyet az Audi (6,7 százalék) tartja, az ötödik helyen azonban most a BMW (5,8 százalék) áll, átvéve a Mercedes (5,6 százalék) tavalyi pozícióját.

A használtautó-import mennyisége az idei első negyedévben összesen 27.214 volt, ami közel 2 százalékkal haladja meg az előző év hasonló időszakában regisztrált 26.704-es értéket. Ugyanebben az időszakban az újautó-eladások száma már 31.669 volt, ami több mint 7 százalékkal múlja felül az egy évvel korábbi 29.537-et.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink