Elemzések Sürgősebb a digitális átállás, mint valaha

Sürgősebb a digitális átállás, mint valaha

autopro.hu/Sz.K. | 2024.03.15 04:20

Sürgősebb a digitális átállás, mint valaha

Fotó: TEQUA

Az autóiparban végbemenő változások sebessége egészen figyelemre méltó. Gondoljunk csak azokra a változásokra, amelyeket az elmúlt néhány évben a járművekben láttunk – az autonóm vezetési képességektől kezdve a vezetés közbeni kapcsolódásig.

Hirdetés

Az elektromos járművek iránti kereslet is megugrott az elmúlt években, ami szintén jó hír a bolygó számára. A fogyasztói vásárlási szokások is változnak, egyre többen vásárolnak járműveket online. Tavaly az S&P Global Mobility szerint az amerikai járművásárlók 65 százaléka mondta azt, hogy részben vagy egészben online vásárol járművet. Az autógyárak pedig még a teljesen új tulajdonosi modellekre is építenek.

A generatív mesterséges intelligencia még több változást kényszerít ki, különösen az időigényes feladatok automatizálásával és az adatok intelligensebb felhasználásának lehetővé tételével. Az autóiparban ez a tervezés és előrejelzés a gyártás és a termelés területén is javítani kezd mindent, miközben a vásárlói élményt is személyesebbé teszi.

Elkerülhetetlen a digitalizáció beépítése

A Precedence Research előrejelzése szerint a generatív mesterséges intelligencia globális piaca az autóiparban eléri a több mint kétmilliárd dollárt 2032-re. Mindez új sürgetést jelent az autóipari vállalatok számára a digitális átalakulásra.

A digitális technológiákat be kell építeni a vállalkozás működésének minden aspektusába. Ez lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy a korábbinál gyorsabban ragadják meg az új növekedési lehetőségeket, és új módon biztosítsák a jövőre nézve a működésüket. A digitális átalakulással a vállalkozások egyszerre tudnak tervezni és pivotálni.

Nagyon sok történet szól az SAP-ügyfelek digitális átalakulási útjára induló ügyfeleiről, amelyek fontos tanulságokkal szolgálnak az iparágak számára. Kiváló példa a BMW Csoport: a vállalat több mint 30 éve hosszú távú partnerséget és együttműködést folytat az SAP-val. Tavaly digitális átalakulási útjának új szakaszába lépett, amikor az Egyesült Királyságban, Oxfordban található iFactory gyárában az SAP S/4HANA segítségével digitalizált felhőarchitektúrára váltott.

Így lehet digitalizálni

Az autóipari üzemek folyamatainak digitalizálására vonatkozó első tervezet közös megalkotása az első lépés a digitalizált felhőarchitektúra létrehozása felé a hálózatba kapcsolt gyárak számára. A megoldás leegyszerűsíti és egyesíti az üzemek informatikai rendszereinek komplex módosításainak folyamatát az alkatrészlogisztika, a pénzügyek és a vámkövetelmények teljesítése terén.

Ezzel a BMW Csoport egy olyan közös digitális nyelvet kíván létrehozni, amely lehetővé teszi a költségek csökkentését és a hatékonyság növelését a többi autóipari üzem számára. Ez pedig az egész autóiparban a folyamatok hatékonyságának teljesen új szabványát teremtheti meg.

A BMW Csoport átalakulásának története jól tükrözi, hogy mi minden lehetséges a felhőarchitektúrára való áttéréssel. Azt is megmutatja, hogy a vállalat hogyan rakja össze a hiányzó elemeket ahhoz, hogy teljes mértékben kihasználhassa a generatív mesterséges intelligencia előnyeit, miközben az automatizálás új hullámát indítja el – írja az SAP.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink