Elemzések A céges flottáknak sem kellenek az e-modellek

A céges flottáknak sem kellenek az e-modellek

autopro.hu/Sz.K. | 2018.01.26 06:29

A céges flottáknak sem kellenek az e-modellek

Nyolcvan német vállalat bevonásával készített felmérést a német Capital gazdasági magazin, melyből kiderült: csak kevés cégnek van elektromos vagy plug-in hibrid hajtású autója flottájában. A marketing- és PR-fogásnak sem utolsó e-cégautók aránya ha lassan is, de javul.

Egyelőre csak kis szerephez jutnak a nagy német vállalatok szolgálati flottáiban az elektromos autók, derül ki a Capital gazdasági magazin kutatásából, hiszen a tisztán elektromos és plug-in hajtású modellek részesedése átlagosan 3,6 százalékot tesz ki a vizsgált nyolcvan, DAX-on és MDAX-on jegyzett vállalatnál.

Sok német nagyvállalat egyáltalán nem, vagy csak néhány környezetbarát autót birtokol, melynek oka - csakúgy mint a magánszemélyeknél - gyakran az infrastruktúra hiánya, és a rövid hatótávolság is.

A kérdőívben résztvevők azonban hangsúlyozták, tervezik elektromos flottájuk fejlesztését. Ilyen például az SAP szoftverekkel foglalkozó vállalat, mely a jelenlegi 5 százalékos arány helyett 2020-ig már flottás gépei ötödét elektromos kocsikra cserélné. Ehhez azonban több e-töltőállomással felszerelt parkolót kell kiépítenie.

Joggal merül fel tehát a kérdés: még a vállalati szektorban sem olyan egyszerű a villamosítás, ugye?

Kiemelt Partnereink