Beszállítók Várt feletti profitról számolt be az Infineon

Várt feletti profitról számolt be az Infineon

autopro.hu/B.A. | 2019.11.12 14:40

Várt feletti profitról számolt be az Infineon

Jelentősen emelkedett a cég árfolyama Frankfurtban azt követően, hogy az adózott eredmény meghaladta a konszenzust.

Hirdetés

Árbevétel soron 2,06 milliárd eurót könyvelt el a hibrid és elektromos autók egyik fontos beszállítója, a német Infineon a negyedik negyedévben. Ez 1 százalékos emelkedést jelent éves összehasonlításban. Az adózott eredmény 311 millió eurót ért el, szemben a 294 millió eurós konszenzussal és 3 százalékkal magasabb a tavalyi 301 millióhoz képest. 0,27 centes osztalék fizetését javasolja a menedzsment. A jövő évben a bevételek további 5 százalékos növekedését várják – emelte ki hírlevelében az Equilor Befektetési Zrt.

Autóipari szegmens

A cég bevételeinek 43 százaléka származik az autóipari részlegből. A 893 millió eurós bevétel 1 százalékos növekedés az előző negyedévhez képest és 3 százalékos plusz az egy évvel ezelőtti, szeptember végén zárult negyedévvel összehasonlítva. Az autóipari szegmens 78 millió eurós eredménye 20, illetve 39 százalékos mínusz ugyanezeken az időtávokon nézve. Az Infineon 2019-es pénzügyi éves is szeptember végével zárult. Az autóipari részleg 3,5 milliárd eurós éves bevétel 7 százalékos plusz éves alapon, a teljes cégcsoport 8,03 milliárd eurós bevétele 6 százalékos növekedés.

Árfolyamrali

A befektetők 7 százalék feletti plusszal reagáltak a gyorsjelentésre, az árfolyam kora délutánra 19,9 euróig emelkedett, de napközben 19,97 eurón is kötöttek üzletet. Idén már 14,56 százalékkal nőtt az árfolyam.

Magyarországon épül gyár

Az Infineon Magyarországon már 25 éve van jelen. Az Infineon Technologies Cegléd Kft. Magyarország legnagyobb félvezetőgyártója. A cég október elején egy új gyár alapkövét is lerakta. Az új gyár megépülésével a cég dolgozói létszáma megközelíti majd az 1600 főt, a gyártás 2021 végén kezdődik.

Nyitókép: Infineon

Kiemelt Partnereink