Beszállítók Új ülésgyártó szuperkooperáció érkezik

Új ülésgyártó szuperkooperáció érkezik

autopro.hu/G.C. | 2020.07.20 13:48

Új ülésgyártó szuperkooperáció érkezik

Fotó: Volkswagen Newsroom

A Volkswagen és a Brose autóipari beszállító közös vállalkozás létrehozását tervezi, amely az ülések, ülésszerkezetek és ülésalkatrészek gyártásával foglalkozik. A Volkswagen AG leányvállalata, a Sitech csatlakozik majd a vegyesvállalathoz, melyben a Brose ötven százalékos részesedéssel fog rendelkezni. Az együttműködés célja, hogy összpontosítsa és bővítse a szakértelmet, így létrehozva egy versenyképes, és jövőorientált vállalatot.

Hirdetés

A Volkswagen leányvállalata, a Sitech is a vegyesvállalat részévé válik, amiben a Brose ötven százalékos részesedéssel bír majd. Mindkét fél, a Volkswagen AG és a Brose is a társaság felét tudhatja magáénak. A két vállalat képviselői Coburgban írták alá a közös vállalkozásról szóló első megállapodást.

Thomas Schmall, a Volkswagen Csoport Alkatrész Márka igazgatótanácsának elnöke kifejtette: „Az e-mobilitás és mindenekelőtt az autonóm vezetés új kihívásokat teremt számunkra is – különösen az ülésgyártás területén. A jövőben az autók beltere egy újonnan meghatározott környezet lesz, ahol a rugalmasság és a személyre szabottság ugyanolyan fontos szereppel bír majd, mint a kényelem és a biztonság. Az új közös vállalat tökéletesen képes lesz kielégíteni ezeket az igényeket, és ennek részeként a Sitech globális szereplővé válik.”

Ulrich Schrickel, a Brose Csoport vezérigazgatója hozzátette: „A Brose az ülésszerkezetek vezető beszállítója. A közös vállalatba sokéves szakértelmünket hozzuk, mind az elektromos, mind a manuális beállítási és kényelmi komponensek területén. Vállalatunk a jármű belső tereinek intelligens összekapcsolásához szükséges know-how tudással rendelkezik, valamint átfogó ismeretekkel bír a mechatronikai termékek érzékelőkkel és szoftverekkel történő összekapcsolásának terén is. A Sitech ezzel szemben a teljes ülésrendszerek hozzáértő fejlesztője, és kiemelkedő a gyártás és a logisztika területén. A közös vállalkozásban kiválóan együtt tudunk működni, és a jövőben belső megoldásokat fogunk kínálni ügyfeleinknek."

Biztos jövő a közös vállalatnál

Daniela Cavallo, a Volkswagen AG Csoport Üzemi Tanácsának alelnöke és a Sitech Felügyelő Bizottságának a tagja elmondta: „Az Üzemi Tanács számos olyan intézkedésre kapott jóváhagyást, amelyek célja a Sitech Sitztechnik GmbH német üzemében dolgozó munkavállalók érdekeinek védelme. Ezek közé tartozik a 2029-ig tartó munkagarancia, a közös gyárfelhasználási cél, valamint a munkavállalóknak a Sitech németországi telephelyein fennálló erős együttdöntési jogainak védelme a közös vállalkozásban. Olyannak ismertük meg a Brose-t, mint egy innovatív családi vállalkozás - pont, mint amilyenek mi is vagyunk a Volkswagennél -, mely egyértelműen a technológiára és a hosszú távú jövőre összpontosít. A Brose-val közös vállalkozás mindkét vállalatot erősíti és a jövőbeni siker érdekében pozícionálja az új egységet. Ez az új, egyesített erő a garancia a versenyképes vállalatra és a munkahely biztonságára.”

Michael Stoschek, a Brose Csoport elnöke hozzátette: „A Brose tulajdonosai rendkívül bizakodóak a közös vállalat képességeit és lehetőségeit illetően. Mindezért egyhangúan úgy döntöttünk, hogy folytatjuk a szövetségről szóló tárgyalásokat. Biztos vagyok benne, hogy a Volkswagen és a Brose szilárd alapot nyújt majd a közös vállalkozásnak, amely vezető pozícióra tör a járműülések rendkívül telített piacán. Versenyképes partnerként a közös vállalkozás lesz a Volkswagen Csoport beszállítója, és kiemelt cél, hogy más autógyártókkal is szerződéseket kössön.”

A Volkswagen és a Brose egy átvilágítási folyamatban tüzetesebben megvizsgálja az ügyletet, és az elkövetkező néhány hónapban lezárják a megállapodásról szóló tárgyalásokat. A szerződést a tervek szerint az év végén írják alá, amit majd egy trösztellenes felülvizsgálat követ.

Kiemelt Partnereink