Beszállítók Úgy tűnik, tényleg vége a chiphiánynak

Úgy tűnik, tényleg vége a chiphiánynak

autopro.hu/P.B. | 2023.11.16 12:22

Úgy tűnik, tényleg vége a chiphiánynak

Fotó: Pixabay

Az Infineon, az autóipar legnagyobb chipbeszállítója, növelni tudta eladásait az elmúlt negyedévben. Az Infineon vezérigazgatója, Jochen Hanebeck további, bár gyengébb növekedést vár a következő évre.

Meglepően jó negyedéven van túl a német chipgyártó, az Infineon és 16,5-17,5 milliárd eurós árbevételre számít a következő, 2024 szeptemberéig tartó pénzügyi évben – jelentette be november 15-én a vállalat.

„Összességében további, bár az ideinél alacsonyabb árbevétel-növekedést várunk a 2024-es pénzügyi évben” - mondta Jochen Hanebeck vezérigazgató. A menedzser ugyanakkor ismét milliárdos beruházásokat tervez, többek között a malajziai Kulimban.

Július és szeptember között az Infineon mintegy 4,15 milliárd eurós árbevételt ért el, valamivel többet, mint az előző három hónapban. A cégcsoport számára előnyös volt az elektromobilitáshoz köthető chipek és inverterek iránti élénk kereslet. A fogyasztói elektronikai és kommunikációs alkalmazások szegmensében azonban csekély volt kereslet.

Vége a chiphiánynak

Egy évvel ezelőtt, az Automobilwoche-nak adott interjújában Peter Schiefer, a cég Automotive üzletágának főnöke azt jósolta, hogy a chiphiánnyal kapcsolatos kérdésekre 2023-ban fognak véglegesen választ kapni. A jelenlegi adatok ezt az állítást támasztják alá, és úgy tűnik, meghaladta a válságot a cég.

Ugyanakkor kihívást jelenthet a chipgyártóknak, hogy az elektromos autók értékesítése jelenleg válságban van. Mint ismert, sok gyártó járművei lassabban kelnek el a vártnál.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink