Beszállítók További beruházással küzdenek a chiphiány ellen

További beruházással küzdenek a chiphiány ellen

autopro.hu/P.B. | 2022.05.31 06:18

További beruházással küzdenek a chiphiány ellen

Fotó: Infineon

A jövőben sokkal gyorsabban szeretne dönteni a beruházásairól az Infineon, és ezzel együtt hamarabb fejezné be azokat. Eddig négy-öt évente épített új üzemet a vállalat, mostantól két-három évente szeretnének felhúzni egy-egy új gyárat.

A német Infineon új gyártási igazgatója, Rutger Wijburg felpörgetné a vállalat beruházásait: az eddigi négy-öt év helyett két-három évente hajtana végre beruházásokat a cég, ezzel is jobban kiszolgálva a félvezetők iránti magas keresletet.

A gyors növekedésre való tekintettel a beruházások ütemének növelése szükséges. „Nem zárható ki, hogy egy időben több nagy projektet is megkezdünk” – mondta az ügyvezető. Eddig a müncheni vállalat egyik üzemet a másik után építették.

Wijburg eloszlatta az azzal kapcsolatos félelmeket, hogy a cég esetlegesen túl sok üzemet építene, és idővel felesleges kapacitásai jönnének létre: „alig van olyan innováció a piacon, ami ne igényelne félvezetőket. Chipekre folyamatosan lesz szükség, egyre több” – idézi a vezetőt az Automobilwoche.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink