Beszállítók Tovább erősíti partnerségét a Vitesco és az Infineon

Tovább erősíti partnerségét a Vitesco és az Infineon

autopro.hu | 2023.10.26 10:20

Tovább erősíti partnerségét a Vitesco és az Infineon

Fotó: Vitesco Technologies

A Vitesco Technologies, valamint az Infineon Technologies AG, a világ meghatározó autóelektronikai félvezetőgyártója még szorosabbra fűzik hosszú távú partnerségüket. A megállapodás értelmében a Vitesco Technologies az Infineon Aurix TC4x mikrokontroller-családját fogja használni az elektromos és elektronikus (E/E) jármű architektúra fő- és zónavezérlőinek következő generációjában, valamint új villamosítási rendszermegoldásaiban.

A több évre szóló megállapodás 2027-ben lép hatályba, tervezett értéke pedig meghaladja az egymilliárd eurót. A két vállalat célja, hogy közös erővel tovább javítsák a jövő villamosított járműveinek hatékonyságát és csökkentsék rendszerköltségeiket, figyelembe véve az ISO 26262 szerinti funkcionális, valamint az ISO/SAE 21434 szerinti kiberbiztonságot. A megerősített partnerség hosszú távon garantálja a Vitesco Technologies számára az autóipar elektromobilitás felé tartó transzformációjához szükséges fontos alkatrészek gyártását és szállítását. Emellett a vállalat profitál az Aurix mikrokontroller család széles, nagy teljesítményű termékportfóliójából, az Infineon szakértelméből és a befektetésből, amelyet az ellátás biztosítása érdekében a gyártási kapacitások fejlesztésére fordít.

„A mikrokontrollerek az elektronikus rendszereink alapkövei. Az Infineonnal való partnerségünk óriási előnyt biztosít számunkra, hiszen így már egészen korai szakaszban meghatározhatjuk azokat a tulajdonságokat, valamint képességeket, amelyekkel a jövő autóiparában használt mikrovezérlőknek rendelkezniük kell. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy proaktívan formáljuk a holnap szoftvervezérelt járműveihez vezető utat” – nyilatkozta Thomas Stierle, a Vitesco Technologies igazgatótanácsának tagja, valamint a cég villamosítási megoldások üzletágának igazgatója.

Fotó: Vitesco Technologies

„Az olyan vezető innovátorok, mint a Vitesco Technologies rendszerszintű know-how-ja és szakértelme hozzájárul ahhoz, hogy az Aurix TC4x mikrokontroller családunk az E/E architektúrák következő generációjának fontos építőkövévé váljon” – tette hozzá Peter Schiefer, az Infineon autóipari üzletágának elnöke.

Nélkülözhetetlen alkatrészek

A mikrokontrollerek kulcsfontosságú alkatrészek az autóiparban, amelyek az autók rendszereinek széles skáláját vezérlik és felügyelik, mint például az elektromos hajtáslánc, az E/E architektúra, az ADAS-radar és a futómű. Az Infineon Aurix TC4x mikrokontrollerek a teljesítményt a virtualizáció, az AI-alapú modellezés, a funkcionális biztonság, a kiberbiztonság, valamint a hálózati funkciók legújabb trendjeivel ötvözik, megnyitva az utat az E/E architektúrák, valamint a szoftveresen vezérelt járművek következő generációja előtt.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink