Beszállítók Tovább bővíti termelését az Infineon

Tovább bővíti termelését az Infineon

autopro.hu/P.B. | 2022.04.14 11:21

Tovább bővíti termelését az Infineon

Fotó: Infineon

Az Infineon reagál a chiphiányra és az autóipar növekvő chip-keresletére. A félvezetőket gyártó vállalat szeretné megkétszerezni a termelési kapacitását az indonéziai Bantamban, ehhez felvásárol egy másik gyártelepet a cég.

Az Infineon félvezetőgyártó csoport szeretné bővíteni az autóipari chipek gyártását, és ennek érdekében bővíti Indonéziában működő üzemét. Egy szomszédos félvezetőgyártó bantami gyárépületeinek átvételével az Infineon megduplázza a saját kapacitását. Az új területen 2024-ben indulhat meg a gyártás.

Thomas Kaufmann, az Infineon járműipari részlegének vezetője szerint az akvizícióval az Infineon gyorsabban bővítheti termelési kapacitásait, mint egy zöldmezős új beruházással.

Az Infineon közlése szerint ezzel a befektetéssel válságállóbbá válik a cég és jobban tudja kezelni az olyan kihívásokat, mint jelenleg a kereslet megugrása – írja au Automobilwoche.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink