Beszállítók Több ezer embert küldhet el a Continental globális szinten

Több ezer embert küldhet el a Continental globális szinten

autopro.hu/P.B. | 2023.11.13 12:20

Több ezer embert küldhet el a Continental globális szinten

Fotó: Continental

A Continental jelentős létszámleépítést tervez az autóipari részlegében. Összesen mintegy 5500 állást szüntetnének meg globális szinten, ebből ezernél is több munkahely megszűnése várható Németországban.

Hirdetés

Német sajtóértesülések szerint a Continental az adminisztráció egyszerűsítésével szeretné ismét nyereségessé tenni a gyengélkedő autóipari részleget, valamint a részleghez tartozó, kijelzőkkel és vezetéstámogató rendszerekkel foglalkozó üzletágat is. Ez a lépés mintegy 5500 állásmegszüntetését jelentené globális szinten, ebből több mint ezer állás a mintegy harminc németországi telephelyen szűnne meg – írja a Manager Magazin. A leépítéstől több száz millió eurós megtakarítást vár a Continental.

Az Automobilwoche kérdésre a Continental szóvivője azt mondta, nem kommentálnak pletykákat. A cég azonban „további intézkedéseket vizsgál az Automotive divízió versenyképességének erősítésére”. A szóvivő szerint ez magában foglalja az adminisztratív struktúrák esetleges változtatásait is.

A „Manager Magazin” szerint elsősorban az adminisztráció lesz az érintett az elbocsátásokban, a gyártás és a kutatás-fejlesztés területén kizárt a komolyabb leépítés. A lap információi szerint a terveket a napokban mutatják be a dolgozóknak.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink