Beszállítók Szilíciumlemezeket fog új egységében gyártani a Bosch

Szilíciumlemezeket fog új egységében gyártani a Bosch

autopro.hu/Sz.K. | 2018.07.02 11:29

Szilíciumlemezeket fog új egységében gyártani a Bosch

A márka a szászországi Drezdában kezdett új üzem építésébe, hogy azzal megalapozza a jövő technológiáinak németországi előállítását.

Hirdetés

Letették a legújabb Bosch félvezető-üzemének első betonoszlopait Drezdában. Dirk Hoheisel, a Bosch üzletvezetésétől, Peter Altmaier szövetségi gazdasági miniszter és Michael Kretschmer szászországi tartományi miniszterelnök helyezte le a többmilliárd eurós befektetés alapkövét. Az építkezés várhatóan már 2019-ben véget ér, 2021 végétől pedig akár 300 milliméteres szilíciumlemezek és speciális elektronikai elemek készülhetnek autóipari felhasználásra és a dolgok internete (IoT) technológiájához.

– A jövő gyárát építjük, ami előremozdítja majd az Ipar 4.0-t mondta el Hoheisel. – Ma annak az alapjait helyezzük le, hogy az emberek életminőségét fejlesztessük, az utakon pedig biztonságosabban közlekedhessenek.

A fejlesztéssel hétszáz új munkahely létesül. Altmaier kitért arra is, hogy Németország a kimagasló kutatások ellenére idáig elaludt, de ezeket a hibákat nem szabad megismételni. Azért harcolnak, hogy az ország élvonalba kerüljön az olyan trendek, mint az elektromobilitás, az autonóm közlekedés és a mesterséges intelligencia terén.

Berlin és Brüsszel belátása szerint Európának teljesen más terveket kell meghatároznia, hogy a jövőbeli technológiákról ne késsen le teljesen. Az EU-ban a kulcstechnológiák számára nincsenek megfelelő versenyszabályok érvényben, így a tartományban az új Bosch gyár részben európai érdekeket is szem előtt tartva készül. Ez a számokban is megnyilvánul, hiszen az eurómilliárdos beruházást Szászország százmillió eurós nagyságrendben támogatta.

Kiemelt Partnereink