Beszállítók Számítanak a 37 végzős tanuló tudására a debreceni csapágygyárban

Számítanak a 37 végzős tanuló tudására a debreceni csapágygyárban

autopro.hu/P.M. | 2019.06.04 12:28

Számítanak a 37 végzős tanuló tudására a debreceni csapágygyárban

Kell is az utánpótlás, hiszen az FAG Magyarország Ipari Kft. debreceni gyárából szeretnék az európai autógyárakat ellátni csapágyakkal.

Hirdetés

Harminchét tanuló tett sikeres szakmai vizsgát a Schaeffler debreceni gyárában duális képzés során.

– Mind a villanyszerelőinkre, gépi forgácsolóinkra, CNC-gépkezelőinkre, illetve ipari gépészeinkre büszkék vagyunk, hogy ezt az akadályt is ilyen nagyszerűen teljesítették. Gratulálunk és bízunk benne, hogy a következő években is ilyen szép eredményeket fogunk tudni együtt elérni – közölte a Schaeffler Facebook oldalán.

Hozzátették azt is, hogy a Schaeffler debreceni gyárában évről évre nagyobb figyelmet szentelnek az utánpótlásra. Mint írták, tanulóik számos helyi és országos versenyen kiválóan szerepeltek az idei év során is.

A Schaeffler végzőseinek egy része

A vállalatcsoport Magyarországon LUK tengelykapcsolók gyártásával foglalkozik Szombathelyen, illetve az FAG telephelyen különböző méretű és típusú csapágyak, valamint erőátviteli elemek készülnek, több mint 1350 dolgozó foglalkoztatása mellett. 2019 januárjában bővítésről számoltak be, a megnövekedő gyártási volumen eredményeként mintegy 500 új munkahely jön létre a következő években.

Az FAG Magyarország Ipari Kft. debreceni gyárában évente 25 millió kúpgörgős csapágyat és 500 millió kúpgörgőt állítanak elő, az említett bővítés eredményeképpen az európai autógyárakat a cégcsoporton belül Debrecenből látják majd el csapágyakkal.

(Fotó: Schaeffler, Facebook)

Kiemelt Partnereink