Beszállítók Sokat könnyít az elektromos autók töltésén a Bosch

Sokat könnyít az elektromos autók töltésén a Bosch

autopro.hu/P.B. | 2021.09.08 14:16

Sokat könnyít az elektromos autók töltésén a Bosch

Fotó: Bosch

Soha nem volt még ilyen egyszerű az elektromos autók töltése – véli a Bosch az új fejlesztéséről, és valóban, több szempontból is kényelmesebbé és egyszerűbbé válik a járművek töltése a német beszállítónak köszönhetően.

Hirdetés

A Bosch olyan töltőkábelt mutatott be a Müncheni Autószalonon, aminek a kialakítása sokkal egyszerűbb, mint a korábbiaké: nincs rajta a téglaként is becézett kontrolldoboz, aminek köszönhetően jóval könnyebb és kisebb helyet is foglal. A doboz elhagyását az integrált biztonsági funkciók tették lehetővé.

Az új kialakításnak hála három kilogrammnál is könnyebb lesz a kábel, ami jó negyven százalékkal kisebb súly a korábbi megoldásokhoz képest. A súlycsökkentés mellett a másik előny, hogy a csomagtartóban is kisebb helyet foglal így a töltő.

Rugalmasság

A Bosch új töltője azonban nem csak a kisebb mérete miatt hasznos. A töltőt egy adapterrel együtt kínálják, így elég egyetlen kábelt magával hordania azoknak az autósoknak, akik nem tudják előre, hogy háztartási áramon keresztül töltenék a járművüket, vagy egy utcai töltőn át.

Ezzel az univerzális töltőkábellel a Bosch még vásárlóbarátabbá teszi az elektromobilitást - véli Uwe Gackstatter, a Bosch Powertrain Solutions divíziójának elnöke. Az új kábeleket az elektromos járművek szabványos felszerelésévé szeretnénk tenni – tette hozzá. A Bosch várhatóan 2022 közepén dobja piacra a kábelt.

Egy felmérés szerint Európában az elektromos autók vezetőinek 84 százaléka este vagy éjszaka tölti fel járművét otthon. A Bosch új töltője lehetővé teszi, hogy külön átalakító nélkül tölthessék autójukat otthon a sofőrök. Az egyes csatlakozókba beépített technológia megoldások biztonságossá és megbízhatóvá teszik az újratöltési folyamatot – írja a Bosch.

Kiemelt Partnereink