Beszállítók Robogókhoz fejlesztett akkut a Varta és a Continental

Robogókhoz fejlesztett akkut a Varta és a Continental

autopro.hu/P.B. | 2021.08.16 09:21

Robogókhoz fejlesztett akkut a Varta és a Continental

Fotó: Continental

Cserélhető, 48 voltos akkumulátort fejlesztett a Varta és a Continental kétkerekű járművekhez. Adottságai alapján főleg a városi közlekedésre kifejlesztett robogók számára lehet jó megoldás az akkumulátor.

A Continental és a Varta által fejlesztett 48 voltos akku teljesítménye 10 kilowatt, hatótávolsága 50 kilométer, súlya mindössze 9 kilogramm, ráadásul cserélhető is. Ezekkel a tulajdonságaival az akkumulátor kiváló megoldást jelenthet a robogók elektrifikálására.

Jelenleg nem számítanak túl vonzó alternatívának a kereskedelmi forgalomban kapható elektromos robogók a kis végsebességük miatt, ezen változtatna a két vállalat az új akkuval.

A V4Drive cellán alapuló, 48 voltos cserélhető akkumulátor az innovatív akkumulátorkezelő rendszerrel párosulva lehetővé teszi az elektromobilitás térnyerését a két keréken történő, nagyobb távolságú ingázáshoz. Az akku nagy teljesítménysűrűséggel rendelkezik, megfelel az autóipari szabványoknak, és könnyen eltávolítható a robogóról, így gyorsan feltölthető. Ez ideális megoldás azoknak az ingázóknak, akiknek nincs parkolási lehetőségük a munkahelyükön – írja a Manufacturing Global.

Az olyan tulajdonságok, mint a nagy energiasűrűség, a gyors töltési képesség és a hengeres V4Drive cella kialakításának rugalmassága döntő jelentőségűek az elektromobilitás terén - magyarázta Gordon Clements, a Varta Solutions vezérigazgatója.

A fentieken kívül az intelligens akkumulátorkezelés fontos ahhoz, hogy az akkumulátorok jó teljesítményt érjenek el, és hatékonyan ki legyenek használva – tette hozzá Clements.

Kiemelt Partnereink