Beszállítók Raktárat avatott a jászberényi fémmegmunkáló, később robotokat is vesznek – videó a gyárból

Raktárat avatott a jászberényi fémmegmunkáló, később robotokat is vesznek – videó a gyárból

MTI | 2018.02.08 14:30

Raktárat avatott a jászberényi fémmegmunkáló, később robotokat is vesznek – videó a gyárból

Mintegy 2 milliárd forintból fejleszti a fémipari Ferro-Press Kft. jászberényi telephelyét. A vállalat fémforgácsolással, vasszerkezeti munkákkal és lemezmegmunkálással foglalkozik.

Hirdetés

Birgés Tibor, a Ferro-Press Kft. ügyvezetője elmondta: a cég az 1990-es évek közepén kezdte tevékenységét fémforgácsolással és vasszerkezeti munkákkal foglalkozó vállalkozásként, 2002-ben lemezmegmunkálással bővítették tevékenységüket és átalakultak Ferro-Press Fémipari Szolgáltató Kft-vé.

A mostani fejlesztéssel létrehoztak egy 11 ezer 500 négyzetméteres központi raktárat, később növelnék a gyártóbázist. A technológiai beruházás során korszerű lemezmegmunkáló gépeket vásároltak, emellett robotokat és mérőeszközöket szereznek be. A cégnél mintegy ezer munkavállaló dolgozik.

A fejlesztéshez a kormány 490 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújt a nagyvállalati beruházási támogatási program keretében. Varga Mihály a támogatásról szóló okirat ünnepélyes átadásán elmondta, hogy 2010-hez képest 750 ezerrel több ember dolgozik Magyarországon. Jász-Nagykun-Szolnok megyében is érdemben nőtt a foglalkoztatottság, 2010-ben 143 ezer volt a munkában állók száma, ez 2017 végére 9,5 százalékkal, 157 ezerre nőtt.

A Ferro-Press Fémipari Szolgáltató Kft. kapacitásbővítő fejlesztésének bejelentése Jászberényben

A nyilvános cégadatok szerint a Ferro-Press Kft. adózott eredménye 2016-ban több mint 2 milliárd 99 millió forint volt, a 2015-ös 977 millió forint után. A Kft. értékesítésből származó nettó árbevétele 2016-ban 24,6 milliárd forintot ért el az előző évi 22,4 milliárd után.

(Nyitókép: A Ferro-Press Kft. légifelvételről)

(Videó: kormany.hu)

Kiemelt Partnereink