Beszállítók Óvatosan tekint előre a Vitesco

Óvatosan tekint előre a Vitesco

autopro.hu/P.B. | 2022.03.28 12:17

Óvatosan tekint előre a Vitesco

Fotó: Vitesco Technologies

Óvatosan tekint előre az idei évre a hajtásláncokat gyártó Vitesco. Az óvatosság oka a chiphiány és a alapanyagok és az energia növekvő ára. Ugyanakkor valamennyi optimizmust is felfedezhető a Continentalból kivált cég prognózisában.

Hirdetés

A félvezetőhiány valószínűleg lassan normalizálódik az év második felében, ennek ellenére a helyzet kezdetben hatással lesz a termelésre. A menedzsment emellett jelentős költségnövekedésre számít, beleértve az anyagárakat és a béreket – jelentette be március 25-én a Vitesco.

A Vitesco kilátásaiban ugyanakkor egyelőre nem vette figyelembe az ukrajnai háború hatásait, azokat ugyanis nem lehet megbecsülni - mondta Andreas Wolf vezérigazgató.

Jelenleg mérsékelt élénkülést várunk a személygépkocsi és a haszongépjárművek gyártásában a 2022-es pénzügyi évben – mondta a cégvezető.

Kínában megtorpanás várható

Európában és Észak-Amerikában a Vitesco 15-19 százalék közötti növekedéssel számol személygépkocsik és kishaszonjárművek piacán, Kínában viszont a cég várakozásai szerint a termelés legfeljebb két százalékkal fog nőni, de a stagnálás sem kizárható.

A várakozások bejelentése után a Vitesco részvényeinek ára csökkent a német tőzsdén – jegyzi meg az Automobilwoche.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink