Beszállítók Okosabbá tenné az akkugyártást az SK On

Okosabbá tenné az akkugyártást az SK On

autopro.hu/P.B. | 2024.01.04 08:22

Okosabbá tenné az akkugyártást az SK On

Fotó: Sk On Hungary

A dél-koreai SK On együttműködési megállapodásokat jelentett be külföldi és hazai vállalatokkal akkumulátorgyártásának hatékonyságának növelése érdekében. A kezdeményezés egy „okos gyár” alapjainak lerakása.

Az új együttműködés részeként az SK On célja az akkumulátorgyártás versenyképességének növelése a költségek csökkentésével és a teljesítmény javításával. Ennek érdekében az új partnerek által kínált technológiák és szolgáltatások teljesítményét, minőségét és stabilitását tesztelik – konkrétan az SK On említi az akkumulátorgyártó berendezések vezérlő- és kommunikációs rendszereinek fejlesztését.

A hálózati rendszerek fejlődése várhatóan tovább csökkenti az állásidőt, és fokozza az adatredundanciát és a biztonságot.

Összesen hat vállalat írta alá az egyetértési megállapodást az SK Onnal. Ide tartozik az automatizálási megoldásokra és intelligens szenzorokra szakosodott német Beckhoff Automation és IFM Electronic, valamint az ipari robotok és gépek gyártásáról ismert japán Yaskawa Electric. Az SK On további partnerei a hálózati berendezéseket szállító Cisco és a Woowon Technology - utóbbi egy akkumulátor-összeszerelő berendezésekre szakosodott koreai beszállító.

Az SK On az új technológiákat a jelenleg Dél-Koreában épülő gyárában fogja alkalmazni. Az üzem a tervek szerint 2025-ben kezdi meg működését, és háromszorosára növeli a cég termelési kapacitását az országban.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink