Beszállítók Növelte árbevételét a Hirtenberger Automotive Safety

Növelte árbevételét a Hirtenberger Automotive Safety

2012.08.08 11:02

Növelte árbevételét a Hirtenberger Automotive Safety

Növelte árbevételét és továbbra is nyereséges a pápai Hirtenberger Automotive Safety Hungary Bt. az első félévben: az autóipari cég június végével teljesítette az éves bevételi tervének a felét, s 12,4 millió eurós árbevételt ért el - mondta Üveges Tivadar ügyvezető igazgató.

Hirdetés

Hozzátette: a cég árbevétele tavaly 21,5 millió eurót tett ki, az idei évre 23 millió eurós bevételt terveznek. A biztonsági övfeszítő berendezések pirotechnikai egységét gyártó pápai cég áprilisban adta át 1,3 milliárd forintos beruházással megépített új gyártócsarnokát, amelyhez 346 millió forint uniós pályázati támogatást nyert el. A beruházást az új fejlesztésű autókba kerülő gyalogosvédelmi rendszer gyártásának beindítása tette szükségessé.


Eddig több mint 11 millió nem helyettesíthető alkatrészt szállítottak a többi között a BMW-nek, a Mercedesnek, míg tavaly egész évben 25 millió terméket értékesítettek.

Az ügyvezető elmondta, hogy az átadott csarnokban elindult az új termék, az aktivátor sorozatgyártása, amely egy világújdonságnak számító közlekedésbiztonsági rendszer része. A berendezés szenzorok segítségével érzékeli a gyalogossal történt ütközést, és az motorháztető kiemelésével az ütközést tompítva megakadályozza, hogy az elütött személy súlyos sérülést szenvedjen. A fejlesztés iránt több gyártó is érdeklődik, az Audi és a Skoda számára is nagyobb mennyiséget gyártanak már 2013-tól. Az új gyártósorok beszerzésére közel 650 millió forintot fordítottak.

Az osztrák Hirtenberger-csoport magyar leányvállalata a pápai ipari parkban 3,8 hektáros területen 10 ezer négyzetméteres gyártócsarnokában 420 dolgozót foglalkoztat. Az ügyvezető közlése szerint a cég 2003-óta folyamatosan nyereséget termel, és Pápa harmadik legnagyobb árbevételű vállalkozásának számít.

Kiemelt Partnereink