Beszállítók Nincs megállapodás a Continental és a szakszervezet között Karbenben

Nincs megállapodás a Continental és a szakszervezet között Karbenben

autopro.hu/P.B. | 2021.05.26 09:21

Nincs megállapodás a Continental és a szakszervezet között Karbenben

A Continental üzeme Karbenben | Fotó: Continental Media Site

Nem született megállapodás a Continental és a szakszervezetek között a vállalat karbeni üzemében. A dolgozók nem elégedettek a bérmegállapodással, miközben újra felmerült annak a lehetősége, hogy már 2023-ban bezárják az üzemet.

Hirdetés

Egy hónappal azután, hogy az IG Metall és a Continental karbeni üzemének vezetősége ideiglenes megállapodást kötöttek, a szakszervezet felmondta a kompromisszumot. Az IG Metall elutasította a Continental május 21-ei ajánlatát, így továbbra sincs megegyezés a felek között.

Korábban már tartottak egy 24 órás figyelmeztető sztrájkot a dolgozók az üzemben, most még egyszer megpróbálnak egyezségre jutni a vállalattal. A karbeni munkavállalók egyelőre tehát elégedetlenek a Conti ajánlatával, de nem lépnek sztrájkba.

Hamarabb zárhat be a gyár

A Hessen tartományban található Karben városában az eredeti tervek szerint 2023-ban zárta volna be gyárát a Continental. A szakszervezetekkel folytatott egyezkedéseket követően 2025-re tolták ki a zárás dátumát, addig 150 dolgozóval üzemelt volna az eredetileg 1100 főnek munkát adó gyár. Azzal azonban, hogy most nem született megállapodás, ez az egyezség is veszélybe került, és akár már 2023-ban bezárhat Karben – írja az Automobilwoche.

Kiemelt Partnereink