Beszállítók Nagyvállalatok patronálják a jövő mérnökeit Debrecenben

Nagyvállalatok patronálják a jövő mérnökeit Debrecenben

autopro.hu | 2015.10.13 13:13

Nagyvállalatok patronálják a jövő mérnökeit Debrecenben

Duális szakképzést indított szeptemberben a Debreceni Egyetem Gépészmérnöki Kara. Az intézmény által első alkalommal meghirdetett műszaki képzésben több nagyvállalat mellett gyakorlati lehetőséget biztosít két kiválasztott hallgatónak az Aventics Hungary Kft. is. A diákok ezáltal a tanulmányaik során a lehető legtöbb gyakorlati időt tölthetik az iparág hazai képviselőinek szárnyai alatt, ami a diplomaszerzést követően jelentős előnyt képvisel a munkaerőpiacon.

Szeptemberben kezdte meg tanulmányait az első olyan évfolyam a Debreceni Egyetem Gépészmérnöki Karán, amelynek hallgatói duális tanrendben végezhetik el a három és fél éves alapképzést. A diákok ebben a rendszerben jelentősen több gyakorlati oktatásban részesülnek az átlagosnál, a tanulmányi időszakuk közel felét munkával töltik el, méghozzá azoknál a cégeknél, akik együttműködést kötöttek az intézménnyel.

Az intézményben első alkalommal meghirdetett szakképzéshez több hazai nagyvállalat csatlakozott. A pneumatikai eszközöket gyártó Aventics Hungary Kft. két hallgatónak biztosít állandó gyakorlati lehetőséget. A kétlépcsős felvételi során a vállalat és az egyetem saját elvek alapján válogatott a pályázók közül. Az egri cég Bojti Lehel Csabának, valamint Skovrán Gábornak segíti a tanulmányait a duális képzés keretében.

„A Debreceni Egyetemmel kialakított hosszú távú együttműködésével az Aventics a pályaválasztó fiataloknak kíván utat mutatni, és felsőfokú tanulmányaik során kiemelkedő gyakorlati lehetőségeket biztosítani. A kiválasztott hallgatókat a kezdetektől egészen a diplomáig kísérjük, az egyetemmel kötött megállapodás értelmében a hallgatók a szakképzés ideje alatti iskolán kívüli időt - oktatási szünetek, vizsgaidőszak - vállalatunknál töltik, ami a későbbiek során komoly előnyt jelent számukra a munkavállaláskor” – nyilatkozta Sasváriné Fiser Orsolya, az Aventics Hungary Kft. HR vezetője.

Kiemelt Partnereink