Beszállítók Mérnöki irodát nyitott Veszprémben a thyssenkrupp

Mérnöki irodát nyitott Veszprémben a thyssenkrupp

MTI/autopro.hu | 2021.04.27 13:22

Mérnöki irodát nyitott Veszprémben a thyssenkrupp

Fotó: thyssenkrupp

A thyssenkrupp német autóipari vállalat magyarországi fejlesztőközpontja Veszprémben nyitott telephelyet, ahol a tervek szerint két éven belül 80 fejlesztőmérnök dolgozik majd – tájékoztatott a vállalat vezetője.

Hirdetés

Marc de Bastos Eckstein, a thyssenkrupp Components Technology Hungary Kft. ügyvezetője közölte: a veszprémi telephely a német nagyvállalat autóipari tevékenységét támogatja, melynek része a veszprémi Pannon Egyetemmel kötött megállapodás is.

Az együttműködés kiterjed az autóipari rendszerekhez kapcsolódó oktatásfejlesztési tevékenység támogatására, előadások megtartására, gyakorlati helyek biztosítására, valamint projekt és diplomamunkákban történő együttműködésre is.

A vállalat a hallgatók számára munkahelyet is biztosít, ahol kutatási és fejlesztési feladatokban vehetnek részt.

Húszéves együttműködés kerül új szintre

A veszprémi iroda a közel 900 magasan képzett mérnököt foglalkoztató budapesti központhoz tartozik. Az autóipari fejlesztőközpont története 20 évvel ezelőtt kezdődött a thyssenkrupp és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem együttműködése eredményeképp, egy magyar ötlet megvalósítására. A kompetenciaközpontban „okos” elektromechanikus kormányszervót fejlesztenek, amely a hagyományos szervókhoz képest megbízhatóbb, kevesebb energiát fogyaszt és alkalmas a legkülönfélébb vezetéstámogató- vagy önvezető rendszerekkel való együttműködésre. Ma már olyan új alkalmazásokat is fejlesztenek, mint amilyen a steer-by-wire (a mechanikus kapcsolatok helyett csupán elektronikus összeköttetést biztosító megoldás) vagy a saját önvezető rendszerek. A központ néhány év leforgása alatt a nemzetközi élmezőnybe került, és ma a saját területén a világ legjobbjai között tartják számon.

„Nagy örömmel érkeztünk ma Veszprémbe, hiszen számos kiváló kollégánk végzett a Pannon Egyetemen, ami fontos motiváció volt a helyszín kiválasztásánál. Már több mint húsz éve vagyunk jelen az országban, és hosszú távon tervezünk előre Veszprémben is” - hangsúlyozta Marc de Bastos Eckstein, a thyssenkrupp Components Technology Hungary ügyvezetője.

A cég magyarországi telephelyein 2300 munkatárs dolgozik, Jászfényszarun elektromechanikus kormányszervókat és hengerfejbe integrált vezérműtengelyeket gyártanak, Debrecenben stabilizátorokat és rugókat készít a vállalat, míg Győrben futómű-összeszerelő üzem, valamint egy Steel Service Center is működik.

Fotó: thyssenkrupp

A thyssenkrupp német nemzetközi ipari- és technológiai vállalatcsoport 60 országban a 2019/2020-as üzleti évben 104 ezer munkatárssal, több mint 10 ezer milliárd forint (29 milliárd euró) árbevételt ért el termékei és szolgáltatásai értékesítésével. A vállalat az innovációra épít, 22.200 bejegyzett szabadalommal rendelkezik. Magyarországon elsősorban az autóiparhoz kapcsolódó tevékenységeivel van jelen.

A thyssenkrupp Components Technology Hungary Kft. partnerei többek között a BMW, a Daimler, az SGMW, General Motors kínai joint venture vállalata. A thyssenkrupp Components Technology Hungary Kft. nettó árbevétele a 2019. október 1. - 2020 szeptember 30. közötti időszakban csaknem 193 milliárd forint, adózott eredménye 20 milliárd forint volt.

Kiemelt Partnereink