Beszállítók Megszabadulna több üzletágától a Continental

Megszabadulna több üzletágától a Continental

autopro.hu/P.B. | 2023.08.22 11:17

Megszabadulna több üzletágától a Continental

Fotó: Continental

Egyelőre még csak vizsgálják a lehetőséget, de a legmagasabb szinten is támogatott a koncepció, mely szerint a Continental a jövőben gumiabroncsokra és a Contitech műanyaggal foglalkozó részére összpontosítana.

Hirdetés

Egy sajtóértesülés szerint Wolfgang Reitzle, a Continental Felügyelő Bizottságának elnöke azt vizsgálja, hogyan lehetne a Continental tevékenységét a gumiabroncsgyártásra fókuszálni. A csoport összetételéről régóta zajló vitában Reitzle azon az állásponton van, hogy a hannoveri székhelyű autóipari beszállító konszern jövőbeli alapelemei között szerepelnie kell a nyereséges gumiabroncs-részlegnek és a Contitech műanyag részleg üzletágának. A Contitechből csak az rész maradna, ami nem az autóiparra irányul. A Conti vezérigazgatója, Nikolai Setzer támogatja a projektet.

A Continental átszervezésében tehát az első lépés a Contitech kettéválasztása lesz. A Conti egy szóvivője megerősítette, hogy a Contitech alkalmazottai nemrégiben értesültek a két részre bontási tervekről, a projekt még koncepció fázisban van. A további találgatásokat nem kívánta kommentálni.

A gumi hozza a pénzt

A Continental nyeresége hosszú ideje zuhanófélben van, főleg az autóalkatrész-üzletágban, miközben az abroncsüzletág hozza be a bevételek oroszlánrészét. A Continental vállalati struktúrájának változásáról már régóta keringenek a pletykák, legutóbb 2022 elején volt szó a négy részre bontásról. 2021 szeptemberében a csoport leválasztotta korábbi hajtásokkal foglalkozó részlegét, ez lett a Vitesco. A Contitech divízióban a Conti többek között autóipari tömlőrendszereket gyárt, de szállítószalagokhoz és egyéb ipari alkalmazásokhoz is gyárt műanyag alkatrészeket.

A jelentés szerint a csoport stratégái azt az álláspontot képviselik, hogy a csoport külön-külön részekben jobban működik, de erről a részvényeseket is meg kell győzni – írja az Automobilwoche.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink