Beszállítók Mégsem épít közös akkugyárat a Bosch és a VW?

Mégsem épít közös akkugyárat a Bosch és a VW?

autopro.hu/P.B. | 2023.05.05 11:48

Mégsem épít közös akkugyárat a Bosch és a VW?

Fotó: Bosch Presse

A Volkswagen és a Bosch lemondott arról a tervéról, hogy vegyesvállalatot hozzon létre akkumulátorcellagyárak építése céljából – közölte a Bosch május 4-én, a vállalat tavalyi üzleti évéről tartott sajtótájékoztatóján.

Hirdetés

Ahogyan az autopro.hu is beszámolt róla, a Bosch jó számokkal zárta a 2022-es évet, és eddig az idei esztendő sem indult rosszul számára. A német beszállító némileg át is szervezi működését, és új üzletágba szervezi a szoftveres mobilitással kapcsolatos tevékenységét. Később szó esett a tervezett akkugyárakról is.

„Nem alapítunk vegyes vállalatot" - mondta Stefan Hartung, a Bosch vezérigazgatója, hozzátéve, hogy a német autógyártóval az akkumulátorgyárak digitalizálására irányuló partnerség azonban folytatódik.

„Mivel a sebesség kulcsfontosságú a digitalizációban, jobb lenne projekt szintjén együtt dolgozni, mint egy ilyen konstrukcióban” - mondta Tanja Rueckert, a Bosch digitális részlegének vezetője.

A Volkswagen akkugyára ettől még felépül

A 2022 elején bejelentett vegyesvállalat célja az volt, hogy akkumulátorgyártó rendszereket szállítson, valamint segítse az akkumulátorcella-gyártókat termelési telephelyeik bővítésében és karbantartásában.

„A Volkswagen és a PowerCo ragaszkodik ahhoz a tervéhez, hogy a jövőben részt vegyen az akkumulátorcellagyárak felszerelésében. Tárgyalásokat folytatunk potenciális partnereinkkel. A pontos konstellációról időben tájékoztatni fogjuk a közvéleményt” - mondta a Volkswagen szóvivője a Reuters hírügynökségnek.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink