Beszállítók Mégsem adja el acélipari részlegét a thyssenkrupp

Mégsem adja el acélipari részlegét a thyssenkrupp

autopro.hu/P.B. | 2021.02.19 14:23

Mégsem adja el acélipari részlegét a thyssenkrupp

Fotó: MTI

Az eddigi híresztelésekkel ellentétben a thyssenkrupp nem adja el acélipari részlegét a konkurens Liberty Steelnek, helyette egy „fenntartható kilátásokkal” rendelkező működési terv szerint kell tovább üzemelnie a részlegnek.

Hirdetés

A thyssenkrupp bejelentette, hogy véget értek a tárgyalások a vállalat és a Liberty Steel között a thyssenkrupp acélágazatának eladását illetően. A német cég végül nem adja el meghatározó üzletágát, ugyanis a két fél elképzelései nagyban eltérek egymástól. A thyssenkrupp önállóan valósítja meg az acélüzletág jövőorientált fejlesztését.

Mint ismert, a thyssenkrupp acélrészlegét a többi üzletághoz képest is keményen megviselte a koronavírus-járvány, az ágazat egymilliárd eurós veszteséget produkált, ezért merült fel annak eladása. Az elmúlt hónapokban viszont jó számokat hozott ez a részleg is, miután az autóipar és az építőipar is talpra állt.

Modernizálás és elbocsátások

Az acélipari üzletág modernizálására a thyssenkrupp 700 millió eurót költ, ugyanakkor emiatt az eredetileg tervezettnél valamivel több embert fognak elbocsátani. Az elmúlt húsz év legnagyobb beruházása lesz ez thyssenkrupp acélipari részlegének, mellyel a vállalat a bochumi és duisburgi lokációit kívánja felkészíteni az autóipar jövőbeli igényeire.

A szakszervezetek elégedettek

Az IG Metall német acélipari szakszervezet elégedett a döntéssel. A szervezet korábban élesen kritizálta azt a tervet, hogy a thyssenkruppot eladják. Hozzátették, hogy a vállalatnak ügyelnie kell arra, hogy a dolgozók ne kerüljenek újra ilyen nehéz, kiszolgáltatott helyzetbe.

Az IG Metall továbbra is úgy véli, hogy állami támogatással kell javítani a thyssenkrupp anyagi helyzetén – írja az Automobilwoche.

Kiemelt Partnereink