Beszállítók Meghiúsított egy akkuipari üzemet a lassú engedélyezés

Meghiúsított egy akkuipari üzemet a lassú engedélyezés

autopro.hu/V.M. | 2023.11.23 15:21

Meghiúsított egy akkuipari üzemet a lassú engedélyezés

Fotó: Youtube/Redwood Materials

A Glencore svájci bányászati vállalat mégsem fog akkumulátor-újrahasznosító üzemet építeni az olaszországi Szardínián az engedélyeztetési folyamat lassúsága miatt – tájékoztattak olasz szakszervezetek.

A Glencore májusban jelentette be, hogy az akkumulátorok újrahasznosítására szakosodott kanadai Li-Cycle-lel közösen fog beruházni az üzembe, ahol a feldolgozott energiatárolókból lítiumot és más értékes nyersanyagokat nyernének vissza.

A CGIL, CISL és UIL szakszervezetek közlése szerint azonban mivel a szardíniai kormányzat nem adott meg egyértelmű határidőt a környezetihatás-felmérés elkészültének, a partnerek inkább máshol építik fel üzemüket.

A hatáselemzés folyamatát valószínűleg hátráltatta, hogy októberben az illetékes hatóság elégtelennek találta azokat a kapcsolódó dokumentumokat, amiket a Glencore nyújtott be.

Németország a legesélyesebb jelölt

A Reuters megkeresésére a Glencore nem reagált, az Il Sole 24 Ore olasz gazdasági napilap azonban arról számolt be, hogy az újrahasznosító üzemet valószínűleg Németországban fogják felhúzni, ugyanakkor Spanyolországban, Kanadában és az Egyesült Államokban is számba vesznek potenciális helyszíneket.

A Glencore már októberben jelezte, hogy alternatív lokációk után nézhet, miután a szardíniai kormány elutasította a cég azon kérelmét, hogy a pilot projektet gyorsított eljárásban engedélyezzék.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink