Beszállítók Még biztosabbá tette félvezetőellátását a Vitesco

Még biztosabbá tette félvezetőellátását a Vitesco

autopro.hu/V.M. | 2023.06.21 11:23

Még biztosabbá tette félvezetőellátását a Vitesco

Fotó: Vitesco Technologies

A hajtásrendszerek komponenseit gyártó Vitesco Technologies hosszú távra szóló beszállítói megállapodást kötött a japán Rohm Semiconductorrel, mely a következő évtől kezdve energiahatékony szilícium-karbid félvezetőkkel fogja ellátni a vállalatot.

Hirdetés

A több mint egymilliárd dollár értékű szerződés 2024-2030 időszakára szól. A kettő vállalat azonban már jelenleg is, 2020 óta együttműködik félvezetők fejlesztésében. A Vitesco közlése szerint ez a partnerség teremtett alapot a mostani megállapodáshoz.

Az egykor a Continental hajtásrendszer üzletágaként működött, majd egy átstrukturálási program részeként önálló vállalattá vált Vitesco elektromos járművekhez tervezett inverterekbe fogja beépíteni a Rohm termékeit.

Az elektromosjármű-komponensek gyártására fokozatosan átálló Vitesco céltudatosan tesz azért, hogy az elektromobilitás szempontjából fontos szilícium-karbid félvezetők ellátását biztosítsa. Nemrég az amerikai Onsemivel, 2022-ben pedig az Infineonnal állapodott meg ilyen félvezetők szállításáról. A német chipgyártóval továbbá fejlesztésben is együttműködik.

Kisebb ellenállásuknál fogva a szilícium-karbid félvezetők a szokványos szilíciumalapúaknál energiahatékonyabb működést tesznek lehetővé, támogatva az elektromos járművek hatótávjának és hatékonyságának növelését. Ezenkívül nagyobb hőellenállóságuknál fogva nagyobb teljesítménysűrűségű elektronikák készíthetőek a felhasználásukkal.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink