Beszállítók Már az autópályát róják a Continental önjáró autói

Már az autópályát róják a Continental önjáró autói

autopro.hu/Sz.K. | 2018.04.27 11:20

Már az autópályát róják a Continental önjáró autói

El a kezekkel a kormánytól! – vallja a Continental, mely újabb német tartomány autópályáin kezdi meg önvezető gépeinek tesztelését.

Hirdetés

A Continental bejelentése szerint Hessen és Bajorország után Alsó-Szászország lesz a harmadik német tartomány, melynek autópályáján teszteli önvezető rendszerét. A teszt célja, vagyis hogy az autonóm közlekedés elfogadottsága növekedjen, az Uber márciusi, halálos áldozatot követelő önvezető balesete miatt különösen fontos.

Szenzorok, konnektivitás, a környezet észlelése, megfelelő reakció vészhelyzetben, és párbeszéd a gép és ember között mind-mind olyan összetevők, melyeket hatékonyan kell összehangolni. A Continental ennek technikai megvalósítását már három éven belül, legkésőbb 2020-ig megoldaná, megágyazva ezzel a technológia sorozatgyártásának. Ennek eredményeképp az autók már 2025-re teljes mértékben autonómok lehetnek.

– Az autonóm technológia a közlekedésben nem csupán időt takarít meg, hanem egyre nagyobb biztonságot is szolgáltat az utakon, ráadásul a károsanyag-kibocsátást is csökkenti magyarázta Ralph Lauxmann, a Conti szakértője.

Nagyjából hét évvel ezelőtt állt elő a Google robotautó flottájának ötletével, ami a teljes iparágat felrázta és új pályára állította. Ettől kezdve az autógyártókon kívül technológiai vállalatok, beszállítók, start-upok tömegei kezdtek el ilyen témájú fejlesztésekkel foglalkozni.

Kiemelt Partnereink