Beszállítók Magyar váltós kukásautók hordják a törökök szemetét

Magyar váltós kukásautók hordják a törökök szemetét

autopro.hu | 2014.02.27 08:17

Magyar váltós kukásautók hordják a törökök szemetét

A szentgotthárdi Allison sebességváltóval felszerelt járművek sofőrjei jobban tudnak koncentrálni munkájukra, mindkét kezük a kormányon lehet, így biztonságosabban dolgozhatnak és gyorsabban gyűjthetik a hulladékot minden egyes ürítési ponton.

Hirdetés

A török városok gyorsan növekvő népességére reagálva a települések olyan jól működő hulladékgyűjtési megoldásokat keresnek, melyek hatékonyabbak és jobban szolgálják a lakosság érdekeit. Erre az igényre válaszolva egy olasz székhelyű vállalat, a Nord Engineering kínál újszerű hulladékgyűjtési rendszert. A hulladékgyűjtő járművekben a szentgotthárdon is gyártott Allison automatikus sebességváltót alkalmaznak.

– Az Allison Transmission jelentős előnyöket jelent hulladék-tömörítési stratégiánk megvalósítása során. A tömörítő ugyanis működik miközben a jármű halad, ezáltal nemcsak üzemanyagot, hanem időt is megtakarítunk vele. Ráadásul, mivel a kézi váltással nem kell foglalkozni, az Allison-váltós járművek lehetővé teszik a sofőrök részére, hogy a hulladék gyűjtéséhez kapcsolódó feladataikat még hatékonyabban végezzék el – mondta el Roberto Messi, a Nord Engineering törökországi igazgatója.

A sebességváltók Continuous Powert Technology alkalmazásával dolgoznak, mely a jármű indulásához folyamatos erőátvitelt, és a motor nyomatékának megtöbbszörözését biztosítja, ezáltal növelve a teljesítményt. Azon kívül, hogy egyszerűbb működtetni, a nyomatékváltó precízebb manőverezést és araszolást tesz lehetővé, ezzel is védi a jármű hajtásláncát a túlerőltetéstől. Az Allison sebességváltóval felszerelt járművek sofőrjei jobban tudnak koncentrálni munkájukra, és mindkét kezük a kormányon lehet, mellyel biztonságosabban dolgozhatnak és gyorsabban gyűjthetik a hulladékot minden egyes ürítési ponton. A sebességváltó két kihajtást (PTO) tesz lehetővé, valamint választható hozzá integrált retarder is a fékezés segítésére a biztonság növelésére és a kopás csökkentésére.

Az Allison automata sebességváltókhoz egyrészt fejlett elektromos vezérlés tartozik, mely gondoskodik az optimális üzemanyag-felhasználásról, valamint általános elektromos input/output csomag rendelhető a jármű felépítményének integrálását lehetővé téve. Az auto-neutral funkció, ami arra hivatott, hogy a váltót üresbe lehessen kapcsolni, míg a jármű egyhelyben áll, vagy amikor emeli a konténereket, különösen hasznos a fogyasztás csökkentése érdekében. Mihelyt a sofőr kiengedi a féket, a váltó azonnal visszakapcsol menet-sebességbe.

A Nord Engineering azt tapasztalta, hogy az automata sebességváltóval felszerelt hulladékgyűjtő járművek gyorsabban befejezik a ciklust mint azok, melyeket manuális, vagy félautomata váltóval szereltek fel.

Az Allison váltóval szerelt járművek Törökországon kívül népszerűek Olaszországban, Spanyolországban, Franciaországban és Svájcban, valamint gyorsan terjednek Dél-Amerika, az Egyesült Arab Emirségek, Katar, Románia és Oroszország területein is.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink